Hoppa till sidans innehåll

Fullfart för BSS på Dalaminisim 2019

16 NOV 2019 18:59
På lördagen den 16 november 2019 organiserade Leksands Simförening en nybörjarsimtävling för simmare upp till 12 år (2007 och yngre) med utsimningstider. Borlänge Simsällskapet åkte till Leksand med 6 jätteduktiga simmare.
  • Skapad: 16 NOV 2019 18:59

Två gånger per år (vår och höst) arrangerar Leksands Simförening en tävling för de som inte har tävlat och tillhör de bästa simmarna i regionen. På denna tävling görs inga diskningar utan det ska vara en tävlingsförberedande tävling. Man kan tävla i 25 och 50m sträckor i olika simsätt som frisim, bröstsim, ryggsim och fjärilsim (bara 25m). Samt finns en gren för funktionshindrade simmare. Som avslutning är det en mixed lagkapp för klubbar som kan tävla mot varandra i frisim.

Omkring kl.13.00 var det samling vid Maserhallen i Borlänge. Sedan åkte alla upp till Leksandshallen i Leksand. Där var det först ombyte för insimmet som började klockan 14.00. Insimmet är viktigt för simmarna för att värma upp sig och kolla på detaljer inför simning och omständigheter i bassängen.

Sju klubbar från Dalarna deltog i tävlingen: Borlänge, Falun, Hedemora, Leksand, Ludvika, Mora  och Rättvik. Tävlingen startades 15.00. Inför starten hade BSS-simmarna en kort samling under ledning av BSS-tränare Nico och Martina. Samlingen är viktig så att tränare kan förklara hur tävlingen ska gå till och ge instruktioner om vad man ska göra och vad inte. Sådana detaljer och instruktioner får tränare höra på ledarmöte innan klubbsamlingen av tävlingsledare.

Tävlingen blev en riktigt stor succé för Borlänge simmare och klubben. Borlänge Simsällskapet tog hem flera medaljer och alla simmare fick ett diplom. Flera simmare satta nya personliga tider som de får försöka förbättra igen på nästa tävling. Alla BSS-simmare, Lo, Karin, Filip, Oscar, Linnea och Selma kan vara jätte nöjda och stolta med sin insats. 

Filip och Oscar får instruktioner av Nico inför insimmet

Karin, Linnea, Lo och Selma vid insimmet

Samling inför tävlingstart

Karin och Selma tog en medalj

Skribent: Frank Ruijs
E-post: Adressen Gömd

BSS Facebook

  

 

  

  

 

  

 

  

 

 

   

 

 

 Borlänge Simsällskaps huvudsponsor

Borlänge energi

 

               KOM IHÅG
 

 Mats-Åke Ohlssons                    Minnesfond

    Plusgiro 582688-8  eller
    Swish 1234229522

 

Postadress:
Borlänge SS - Simidrott
Box 904
78129 Borlänge

Besöksadress:
Masergatan 22
78440 Borlänge

Kontakt:
Tel: +46705620057
E-post: This is a mailto link

Se all info