Hoppa till sidans innehåll

Gemensam simträning Älvdalen

2018-03-03 19:49
På lördag 3 mars åkte de äldre simmarna från Borlänge Simsällskap till Älvdalens 50m bassäng för att köra en gemensam intensiv träning tillsammans med Ludvika Simsällskap och SS Mora.
  • Uppdaterad: 2018-03-03 19:57

Eftersom det brukar vara flera tävlingar i en 50m bassäng på våren passade simmarna på att förberedda sig i Älvdalens 50m bassäng; det endaste 50m bassängen i Dalarna än så länge. Simning i en 50m bassäng är annorlunda för en simmare än att simma i en 25m bassäng. Tränare Sofie från LSS och Nils från BSS tog hand om simmarna och deras träning.

Trots Vasaloppsveckan i Mora var det lugnt kring Mora och tog det bara 1,5 timme på morgonen att ta sig till den insnöade simhallen i Älvdalen vid -10°C. Under Sportlovsveckan var bassängen fullbokad med klubbar från Stockholm, Lund, Uddevalla och Norge. Men på lördag var det bara BSS, LSS och SS Mora som körde sina gemensamma träningar. Total var det 24 simmare som deltog; 4 från LSS, 8 från SS Mora och 12 från BSS (Melina, Anna, Louise, Leo, Emma, Evelina, Emilia, Elena, Daniel, Anton, Alex, Marcus).

Målet med den gemensamma träningen är att lära sig nya övningar och känna hur andra klubbar tränar med sin tränare. Fokus är på sammanhållning, teknik och glädje till sporten. Samtidigt byter man ut kunskap och kompetens hur tränarna och ledarna arbetar inom klubben med olika aktiviteter.

Kl. 10.00 började morgonpasset i de tre bokade banorna. Simmarna delades upp i olika banor efter sin förmåga. Det blev ett intensivt morgonpass som slutade efter 5100m. Sedan var det duscha, byta om och ta en kort promenad till hotell Älvdalen för att äta en rejäl lunch. Kl. 14.00 var det dags för andra passet med många 50m sprints som resulterade på drygt 3000m simning. Passet avslutades med lite lek och den 40m långa rutschkana!

Det var en lyckad och fantastisk upplevelse för alla simmare, med hårt träning, men till slut var alla jättenöjda och trötta.

Vi tackar personalen på Älvdalens simhall och Älvdalens hotell för deras utmärkta service!

Förberedning till morgonpasset

Tjejerna är redo!

Sofie och Nils instruerar simmarna

Uppvärmning morgonpasset

Simmarna från Ludvika, Mora och Borlänge delades in efter förmåga

Promenaden från simhallen till hotell Älvdalen för att äta lunch

På slutet av eftermiddagspasset fanns lite tid kvar för lek!

Och rutschkana.....

Skribent: Frank Ruijs
Epost: Adressen Gömd

BSS Facebook

   

  

  

 

  

 

  

   

 image001

 

Borlänge Simsällskaps huvudsponsor

Borlänge energi

  

               KOM IHÅG
 

 Mats-Åke Ohlssons                    Minnesfond

    Plusgiro 582688-8  eller
    Swish 1234229522

 

Postadress:
Borlänge SS - Simidrott
Box 904
78129 Borlänge

Besöksadress:
c/o Forssa Bollklubb, Masergatan 22A
78440 Borlänge

Kontakt:
Tel: +46705620057
E-post: This is a mailto link

Se all info