Hoppa till sidans innehåll

Gemensam simträning Älvdalen 2019

23 MAR 2019 18:52
På lördag 23 mars åkte de äldre simmarna från Borlänge Simsällskap till Älvdalens 50m bassäng för att köra en gemensam intensiv träning tillsammans Ludvika Simsällskap och SS Mora.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2019 18:52

Eftersom det brukar vara flera tävlingar i en 50m bassäng på våren passade simmarna på att förberedda sig i Älvdalens 50m bassäng; det endaste 50m bassängen i Dalarna än så länge. Simning i en 50m bassäng är annorlunda för en simmare än att simma i en 25m bassäng. Tränare Sofie från LSS; Hanna från SS Mora och Nils från BSS tog hand om simmarna och deras träning.

Tidig på morgonen åkte alla iväg och efter 1,5 timme kom alla fram till simhallen i Älvdalen vid +6°C. Total var det nästan 20 simmare som deltog i dagens träning, som bestod av ett morgon- och eftermiddagspass. Från Borlänge Simsällskap var det Alex K, Daniel R, Ebba, Elena, Emma, Klara, Louise, Melina, Olivia, Stella som deltog. Kl. 10.00 började morgonpasset i de bokade banorna efter uppvärminingen. Simmarna delades upp i olika banor efter sin förmåga. Det blev ett intensivt morgonpass. Sedan var det duscha, bytta om och ta en kort promenad till hotell Älvdalen för att äta en rejäl lunch. Efter lunchen var det dags för andra passet, men först var det landträning. Passet avslutades med lite lek!

Målet med den gemensamma träningen är att lära sig nya övningar och känna hur andra klubbar tränar med sin tränare. Fokus är på sammanhållning, teknik och glädje till sporten. Samtidigt byter man ut kunskap och kompetens hur tränarna och ledarna arbetar inom klubben med olika aktiviteter.

Det var en lyckad och fantastisk upplevelse för alla simmare, med hårt träning, men till slut var alla jättenöjda och trötta.

Vi tackar personalen på Älvdalens simhall och Älvdalens hotell för deras utmärkta service!

Nils skriver passet!

Uppvärmining för Louise, Daniel och Alex

Uppvärmning för Emma och Femke

Uppärmning för Klara, Elena, Olivia, Melina, Ebba och Stella

Inte lätt för en tränare!

Landträning fanns med på programmet!

BSS-are som hoppar in!

Jobbigt ibland!

Perfekt med avbad!

Skribent: Frank Ruijs
Epost: Adressen Gömd

BSS Facebook

 

 

  

  

 

  

  

 

     

 image001

 

Borlänge Simsällskaps huvudsponsor

Borlänge energi

  

               KOM IHÅG
 

 Mats-Åke Ohlssons                    Minnesfond

    Plusgiro 582688-8  eller
    Swish 1234229522

 

Postadress:
Borlänge SS - Simidrott
Box 904
78129 Borlänge

Besöksadress:
Masergatan 22
78440 Borlänge

Kontakt:
Tel: +46705620057
E-post: This is a mailto link

Se all info