Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Dalarnas Idrottsförbund


Vi påminner om att ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under hösten 2021, ska vara redovisade senast den 25 februari.
 
Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrott. Det finns sju olika stöd som går att söka inom anläggningsstödet. Vilket stöd passar din idrottsförening?
 
En föreläsning där coachen och mamman Helena Duplantis låter dig följa Armand Duplantis resa till världsrekord.
 
Fonden ska bidrar till att sänka trösklarna och förbättra förutsättningarna så att barn och ungdomar ska kunna delta i idrottslig verksamhet på lika villkor. Läs om vad idrottsföreningen kan söka medel för.
 
Det finns möjlighet att söka Projektstöd barn- och ungdomsidrott, medlen ska användas till särskilda insatser som ger långsiktig utveckling av barn- och ungdomsverksamheten i föreningarna.
 
Stipendiet tilldelas ledare, aktiv eller organisation som bedöms göra utvecklande insatser inom dalaidrotten. Ansökan ska vara oss tillhanda (via formulär som finns på hemsidan) senast 31 januari.
 
I en tid då många föreningar upplever det som en utmaning att få kandidater till vissa styrelseposter och i en tid då föreningsdemokratin utmanas är det kanske viktigare än någonsin med en aktiv, kompetent och engagerad valberedning.
 
Vi vill att du som tränare ska få ett bra stöd, känna dig trygg och bli inspirerad till att skapa egna träningar där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas.
 
Ta del av en digital föreläsning där vi informerar om hur du rapporterar LOK-stöd i IdrottOnline. Vi fokuserar på aktivitetsmodulen, lägger in aktiviteter i kalendern och närvaroregistrerar dessa.
 
Kursen är en introduktion-, information- och inspirationskurs om verktygen i IdrottOnline Administration. Du får kännedom om de grundläggande funktionerna i systemet.
 
Vad gör vi om olyckan är framme? Hur kan vi minska skaderisken?
 
En föreläsning som ger grundläggande tips på förberedelse, genomförande och efterarbete av årsmötet. Föreläsningen ger också pedagogiska tips kring digitalt årsmöte.
 
Jag vill tacka för den fantastiska kraft och engagemang våra föreningar lägger ner. Den är obetalbar. Jag är djupt ödmjuk för den samhällsnytta våra 24 000 idrottsledare i länet ger och gör, säger distriktsidrottschef Peter Berglund.
 
Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 deltagare.
 
Vi är på plats i Barken Arena och träffar några spelare samt Robert Billing som är ungdomsansvarig i Smedjebackens FK United. Föreningen arbetar med inkludering och att alla medlemmar ska ha samma förutsättningar för att kunna spela fotboll.
 
12

BSS Facebook

  

 

  

  

 

  

 

  

 

 

   

 

 

 Borlänge Simsällskaps huvudsponsor

Borlänge energi

 

               KOM IHÅG
 

 Mats-Åke Ohlssons                    Minnesfond

    Plusgiro 582688-8  eller
    Swish 1234229522

 

Postadress:
Borlänge SS - Simidrott
Box 904
78129 Borlänge

Besöksadress:
Masergatan 22
78440 Borlänge

Kontakt:
Tel: +46705620057
E-post: info@borlangess.se

Se all info