Hoppa till sidans innehåll

Verksamhet


Simning


Svenska Simförbundet har sedan många år arbetat utifrån barn- och ungdomsprogrammet En Svensk Simlinje. Programmet revideras fortlöpande för att ständigt vara anpassat till dagens förutsättningar. En Svensk Simlinje omfattar verksamhet från Babysim till nybörjarträning/tävling.

En Svensk Simlinje är ett pedagogiskt instrument för föreningen som, med hänsyn till barns utveckling, steg för steg visar hur man når simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar. För de barn som vill fortsätta mot tränings- och tävlingsverksamhet finns Utmanaren - en tävlingsform för nybörjare.

En Svensk Simlinje är upplagd i nivåer där barnen ska genomföra olika moment innan man går vidare till nästa nivå. Nivåerna och delmomenten är direkt kopplade till innehållet i Svenska Simförbundets olika simmärken. För varje nivå finns deltagardiplom som alla barn kan få oavsett om de klarat nivåmålen.

En Svensk Simlinje är integrerad i Svenska Simförbundets simlärar- och instruktörsutbildning för att säkerställa att ledare utbildade i Svenska Simförbundets regi följer den pedagogiska tanken som genomsyrar programmet.

Uppdaterad: 18 APR 2011 15:03 Skribent: Peter Larsson

BSS Facebook

  

 

  

  

 

  

 

  

 

 

   

 

 

 Borlänge Simsällskaps huvudsponsor

Borlänge energi

 

               KOM IHÅG
 

 Mats-Åke Ohlssons                    Minnesfond

    Plusgiro 582688-8  eller
    Swish 1234229522

 

Postadress:
Borlänge SS - Simidrott
Box 904
78129 Borlänge

Besöksadress:
Masergatan 22
78440 Borlänge

Kontakt:
Tel: +46705620057
E-post: This is a mailto link

Se all info