Hoppa till sidans innehåll

Babysim (gammal)


På grund av ledarbrist kan vi ej bedriva babysim.

 

BABYSIM från 12 veckor - 2 år

Babysim handlar mycket om samvaro - mellan föräldrar, barn och andra familjer. Man umgås kravlöst på samma nivå. Men babysim kan vara så mycket mer. I vattnet kan barnet utföra helt andra rörelser än på land. Inga blöjor och kläder är i vägen.

 

De flesta barn gör spontana simrörelser när de vistas i vatten. Dykövningar gör man för att barnet skall lära sig hålla andan viljemässigt under vattnet. Under vattenytan kan den lilla bebisen tidigt ta sig fram själv vilket ger den en känsla av frihet! Babysimmande barn blir tidigt vattenvana och måste även lära sig respekten för vatten. Även här är instruktörernas erfarenhet viktig.

Babysim ska alltid ske på barnens villkor. Det är barnens nyfikenhet som skall driva det till att prova nya övningar. Man skall aldrig tvinga barnen att göra något som det inte tycker om. Babysim får inte på något vis bli en fråga om prestation eller tävling mellan föräldrar. Babysim vänder sig till barn från 12 veckor (>4 kg), detta för att man skall hinna se att barnet går upp i vikt ordentligt, och man då vet att barnet i stort mår bra. Dessutom för att barnet skall kunna hålla värmen i vattnet. Naveln skall vara ordentligt läkt.

 

HUR GÅR DET DÅ TILL?

Minst en förälder deltar i gruppen som bedrivs på föräldrarnas eget ansvar. Vi är minst 2 ledare med och leder babysimmet. Tyvärr kan inte syskon följa med p.g.a. begränsat utrymme i bassängen. För att delta i Babysim skall babyn ha på sig en byxa under simningen och skall ej duschas före badet. Däremot är det viktigt att noga duscha av kloret efter bassängbadet, smörj gärna in med en fuktighetsbevarande lotion då kloret har en uttorkande effekt.

Uppdaterad: 09 JUL 2018 12:57 Skribent: Lars Lindefelt

BSS Facebook

  

 

  

  

 

  

 

  

 

 

   

 

 

 Borlänge Simsällskaps huvudsponsor

Borlänge energi

 

               KOM IHÅG
 

 Mats-Åke Ohlssons                    Minnesfond

    Plusgiro 582688-8  eller
    Swish 1234229522

 

Postadress:
Borlänge SS - Simidrott
Box 904
78129 Borlänge

Besöksadress:
Masergatan 22
78440 Borlänge

Kontakt:
Tel: +46705620057
E-post: This is a mailto link

Se all info