Hoppa till sidans innehåll

Bli medlem

08 JAN 2013 09:32
Bli medlem i Badminton - Botkyrka G&IF
Snabb, roligt och bra träning
  • Skapad: 08 JAN 2013 09:32

Badmintonklubben har delat upp sin verksamhet i 4 steg. Man börjar i badmintonskolan (grupp 1) och går när man är redo vidare ett steg till en fortsättningsgrupp (grupp 2). Beroende på spelstyrka och ambition är nästa steg den avancerade tävlingsgruppen (grupp 3 och 4) som satsar på att ge sina spelare så många tävlingstillfällen som möjligt.
 
Förutom seriespel så har badmintonsektionen som ambition att delta i andra ungdomstävlingar, samt att satsa på utbildning av gamla och nya ledare och tränare. Vi har spelare som spelar nationella tävlingar och spelare som nöjer sig med att spela i klubbtävlingar, så alla nivåer är välkomna.
 
Badmintonskolan (grupp 1) riktar sig till ungdomar från 8-13 år. Där lär vi ut grundläggande slagteknik men även de viktigaste reglerna så att man kan spela en match mot sin kompis. Därefter finns det möjlighet att fortsätta med mer avancerad träning och spelaren går då vidare till fortsättningsgrupp.

 
I den avancerade tävlingsgruppen tittar vi mycket på speltaktik och kombinerar slagteknik med en del styrka och kondition. Målsättningen är att bli en duktig tävlingsspelare och kunna åka ut på flera tävlingar.
 
Vår sektionhar ett gott samarbete med Stockholms badmintonförbund  och utnyttjar ofta deras utbildningar, tävlingar och läger. Vi anordnar tävlingar för våra egna medlemmar och har även som mål att arrangera nationella tävlingar.

Om du studerar i Stockholm, är vår klubb ett bra alternativ att hålla igång din badminton.

VÄLKOMNA TILL BOTKYRKA GOIF BADMINTON!

Skribent: Tomas Almberger

Postadress:
Botkyrka GOIF - Badminton
Botkyrka Rackethall, Humlevägen 3
14567 Norsborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: badminton@botkyrkago...

Se all info