Hoppa till sidans innehåll

Historik


Föreningen bildades 1933. I första hand höll man på med motorcykel och biltävlingar under 30-talet. Klubbens storhetstid började på 50-talet med förare som "Grus Olle" Persson, "Rally Harry" Bengtsson, Bernt Jansson, Harry "Sputnik" Källström, Picko Troberg, Arne "Tattarn" Lindgren och den störste i klubbens historia, vår ende världsmästare, Sten"Storken" Lundin. Och det vart han i motorcross.
Efter glansåren som tog slut i mitten på 60-talet förde klubben en tynande tillvaro till slutet på 60-talet. Klubbens profil har sedan dess legat på bredd mer än elitinsatser. Ej att förglömma 80- och 90-talets främsta kvinnliga racing-åkare, "Nettan" Lindgren, 3 faldig SM vinnare i Lady Cup Racing.
Idag sysslar vi med Rally, där vi har lovande juniorer som kommer, Racing, motorcross, enduro, folkrace, offroad, miniracing och nu även Super motard. Vi har egna banor för folkrace och motorcross samt slingor för enduro och offroad på området. Vi har också en "mini" cross bana för dom små förarna att träna på. Snart är det också möjligt att börja träna på nya Super moto banan. Det är då den enda banan i sitt slag i Stor Stockholm.
Motorsportområdet är beläget vid Tullinge friluftsstad, Hacksjön utefter vägen mot Lida.
Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka mail till This is a mailto link eller "klicka" in på "kontakta oss" för mer info.

Uppdaterad: 19 MAR 2012 23:29 Skribent: Anders Oxonius


Betala med swish

Nummer: 123 562 75 91

RC har ett eget nummer
123 048 25 21

 

Botkyrka Motorklubb
Enduro Sektionen
Cross Sektionen
ATV Sektionen
Folkrace Sektionen
RC Sektionen

Postadress:
Botkyrka MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 132
14622 Tullinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info