Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsträning våren 2021

08 MAR 2021 20:33
Botkyrka MK bjuder in till cross & enduroträning för ungdom under våren 2021
- Träffa två av tränarna!
  • Uppdaterad: 08 MAR 2021 20:33

Botkyrka MK bjuder in till cross & enduroträning för ungdom under våren 2021!

Träningen är uppdelad i två grupper: Träning och Tävling. 

Träningsgrupp - är till för dig som genomgått guldhjälmsutbildning (ca 10-15 år) och vill vidareutvecklas som mc förare. Träningen är till för 65-150cc förare som har börjat köra tävlingar tex ränneslätt, ggn, guldhjälmstävlingar inom motocross/enduro etc, eller har ambitionen att göra så. 

Tävlingsgrupp – är till för dig som satsar på enduro (14 år och uppåt) och strävar mot att köra tävlingar såsom USM etc. Kräver tävlingslicens uttagen för Botkyrka MK. Ej öppet för licens i andra klubbar.

Upplägg: 10 måndagar i följd med start 5/4. Tider 18-20. Träningen kommer att ske på Botkyrka MK och omfatta både cross och enduro. Vårdnadshavare skall vara närvarande.

Kostnad: 1500kr för medlem i Botkyrka Mk, 2500kr för icke medlem. Betalaning i förskott. Ingen återbetalning sker om ni inte kan delta vid ett eller fler tillfällen. 

Sista anmälningsdag: 28 mars 2021.

Anmälan: 

  • Anmälan tilll Träningsgrupp görs via e-mail till: This is a mailto link Ange "TRÄNINGSGRUPP UNGDOM" i ämnesraden. Anmälan skall innehålla elevens namn och personnummer, vårdnadshavares namn och kontaktuppgifter. 
  • Anmälan till Tävlingsgrupp görs via e-mail till: This is a mailto link Ange "TÄVLINGSGRUPP UNGDOM" i ämnesraden. Anmälan skall innehålla elevens namn och personnummer, vårdnadshavares namn och kontaktuppgifter. 

Förutsätting: Botkyrka MK förbehåller sig rätten att avgöra gruppernas sammansättning och deltagarantal. Grupper indelas efter bästa förmåga mht till personlig utveckling och förarkunskap. Besked om antagning och betalningsinformation kommer så snart anmälningstiden gått ut. 

Kontaktpersoner:

  • Träningsgrupp - Björn Johansson, This is a mailto link
  • Tävlingsgrupp - Jari Bragge, This is a mailto link

Ang. Covid-19: Vid var tid gällande rekommendationer, restriktioner och förbud från myndigheter avseende Covid-19 skall följas. I dagsläget gäller bl.a. att endast en vårdnadshavare närvarar per deltagare, avstånd skall hållas mm.

Presentation av några av våra tränare som kör för Botkyrka MK:

Arvid Modin är 18 år och  i JSM och VM i enduro på en Yamaha YZ125

När började du köra och på vad? Började kör cross på en Honda QR50 när jag var ungefär 4år gammal.

Viktigaste tipset för en lyckad träning? Att ständigt tänka på tekniken och främst av allt att ha kul!

Har du andra intressen & kan de hjälpa i cross/enduro? På fritiden gillar jag att cykla, både mtb och att leka runt, bra för balans och allmän hojkänsla.

-----------

Karl Anderberg är 19 år gamma och har kört USM, Stångebro, Ränneslätt, ggn och en massa mindre tävlingar. Han har haft uppehåll från tävlande och träning ett tag, men nu känner han sig mer taggad än någonsin för att köra cross och utvecklas!

När började du köra och på vad? Jag fick min första cross när jag var 6 år gammal och det var en Yamaha PW 50 som fick hänga med ett tag. Idag kör jag en TM 250 och kör för TM Sverige.

Viktigaste tipset för en lyckad träning? Jag skulle vilja säga att det viktigaste när man tränar är att försöka hitta något kul i varje träningspass så att man inte bara ligger och nöter varv efter varv. Men viktigt att tänka på är att det man oftast tycker är tråkigt är det man behöver träna på, eftersom att det man är bra på tycker man oftast är roligare. Det som inte går så bra kan därför bli tråkigt vilket gör det ännu viktigare att träna på det så att man kan bli duktig på det och därmed tycka det är lika kul som resten.

Har du andra intressen & kan de hjälpa i cross/enduro? Jag skulle vilja säga att alla intressen/ sporter som gör att du får bättre kondition eller blir starkare av hjälper dig i din körning. Jag har alltid cyklat väldigt mycket och hoppat, cyklat på bakhjulet/ framhjulet vilket har utvecklat min balans och kontroll på två hjul som jag har kunnat ta hjälp av när jag kör cross.

Skribent: Anders Christiansson
E-post: Adressen Gömd

Uppdelad körning på stora crossbanan

Lördagar & Söndagar (kl.10-15)
65-85cc mellan kl.10-11:30 
125-450 mellan kl.11:30-15 (2 pass/timma)

Tisdagar & Torsdagar  (kl.18-21)
Delas i 2 pass/timma för bara 125cc+Betala med swish

Cafeteria/köravgifter
123 562 75 91

Medlemsavgifter
123 247 77 50

RC
123 048 25 21


  Botkyrka Motorklubb

  Botkyrka Motorklubb

  Enduro Sektionen

  Cross Sektionen

  Offroad Sektionen

  Folkrace Sektionen

  RC Sektionen

Postadress:
Botkyrka MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 132
14622 Tullinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info