Hoppa till sidans innehåll

Rida hos oss


Hos oss är alla välkomna att börja rida, ung som gammal, ridvan som nybörjare. Vi erbjuder ridning från 7 år och uppåt. Vi har ungefär 700 uppsittningar i veckan och bedriver även samarbete med Realgymnasiet och Min skola.

Nybörjare

Hos oss är alla välkomna att börja rida, ung som gammal, ridvan som nybörjare. Vi erbjuder ridning från 7 år och uppåt.

Barn/ungdomar börjar sin ridning hos oss genom att anmäla sig till en Introkurs. Denna pågår i 7 veckor och där går vi igenom allt från hur man går in till en häst till att dom 2 sista gångerna få prova på att rida. Introkursen kostar 800 kr och man blir fakturerad den avgiften.

Efter genomgången intro där man haft möjlighet att prova på att vara med hästar och att rida, så får man avgöra om man vill fortsättta eller ej.

Man fortsätter då i samma grupp och rider därefter varje vecka. Efter första terminen kommer dock ett par teoritillfällen in också.

Vuxna nybörjare får ett introtillfälle och rider därefter varje vecka, med undantag för teoritillfällen någon gång per termin.

Man bokar sin ridning terminsvis.

Är du intresserad av att börja rida hos oss så kan du registrera dig på www.minridskola.se. För mer info maila This is a mailto link.

Ridvana

Vi har olika avancerade grupper alla dagar i veckan för ridvana elever på både ponny och häst.

Är du intresserad av börja rida maila så kommer du upp på väntelistan så hör vi av oss när det finns plats. Alla intresseanmälningar skall komma in via www.minridskola.se  för att bli uppsatt på vår kölista. Ni kan även mejla Helena

Ange:

  • Namn
  • Ålder
  • Beskriv kort dina ridkunskaper
  • Ungefärlig nivå (här hittar du nivåerna)
  • Om du ridit på ridskola tidigare
  • Kontaktuppgiter

Specialgrupper

Ridskolan erbjuder grenspecifik träning för elever med intresse och ambition att utvecklas mer inom hoppning och/eller dressyr.

För att få plats i en specialgrupp krävs att man rider minst en gång till i veckan i en ordinarie ridgrupp. Du ska göra minst 4 ideella timmar som funktionär vid tävling per termin som du rider i specialgrupp. Företräde ges till elever som ej har egen häst/ponny. Vissa av specialgrupperna är mer inriktade på tävling. För att se vilka kriterier som finns för att få tävla se Tävling av RS-häst.

Uttagning till specialgrupp görs gemensamt av instruktörerna som placerar dig i en lämplig grupp.

Specialgrupp söker man till inför varje hösttermin och man får en plats för ett år i taget. I slutet av vårterminen kommer info om ansökan upp.

Medlemsavgift

För att få delta i ridskolans verksamhet krävs medlemskap i Botkyrka Ridsällskap. Medlemsavgiften betalas per kalenderår och ridskolans elever faktureras detta i samband med vårens terminsstart. Här kan du läsa mer om medlemsavgiften.

Lektionsinnehåll

Vi bedriver undervisning i dressyr, hoppning, uteritt och terrängridning. Normalt sett rider man dressyr tre gånger, markarbete en gång och hoppning en gång. Någon av dressyrgångerna kan bytas ut mot till exempel teori eller uteritt. Här hittar du hopp- och teorischemat.

Teori/clinic

Ponnygrupperna har alltid två teoritillfällen per termin och hästgrupperna har två tillfällen på våren och ett på hösten. Vi försöker att regelbundet hålla clinicar i både hoppning och dressyr för att lättare kunna visa det vi försöker förmedla.

Vi ser det som en självklarhet på Botkyrka RS att utbilda våra elever mer än bara ridmässigt. Hos oss förespråkar vi en god hästhållning. Detta innefattar allt från den dagliga skötseln och hanteringen till veterinär/sjukvård samt mer praktiska ämnen såsåm löshoppning, lastning, longering och tömkörning. Här hittar du hopp- och teorischemat.

Ridabonnemang 

Alla som deltar i gruppridning på ridskolan ska fylla i ett ridabonnemang.

Abonnemanget går att ladda hem i en ifyllnadsbar PDF-version från policysamlingen (gå ner till policy P402).

De som tidigare har fyllt i och lämnat in ridabonnemang behöver inte göra det igen. Tala med personalen om du är osäker.

Igenridning/ersättare

Vi erbjuder inte möjlighet till igenridning eller att sätta in ersättare vid förhinder. Detta för att underlätta planeringen av hästarnas arbete och att vi sett att det skapar oro i grupperna när det blir rotation på grupperna.

Maxvikt/längd

Vi tillämpar en maxvikt på 65 kg och maxlängd på 165 cm på ponny samt en maxvikt på 95 kg på häst. Alla hästar och ponnyer har individuellt anpassade viktgränser som måste respekteras. Invägning kan ske vid terminsstart eller för nya elever. Prata med din instruktör om detta.

Caféterian

Caférteran på ridskolan drivs idéellt av eleverna på ridskolan. I och med detta har vi möjlighet att hålla ridpriserna nere. Efter att man ridit någon termin tilldelas varje ryttare en cafétid på två timmar per termin. Cafétiden är personlig och vid förhinder måste ansvarar eleven själv för att hitta en ersättare. Här kan du läsa mer om caféverksamheten.

Uppdaterad: 14 AUG 2018 10:44 Skribent: Linda Englund

Postadress:
Botkyrka RS - Ridsport
Linda Holmqvist, Skrefsta Gård
14743 Tumba

Kontakt:
Tel: 0853039144
E-post: linda.holmqvist@brs....

Se all info