Hoppa till sidans innehåll

BK Ljungsbro - Boxholms IF


Så har höstsäsongen äntligen dragit igång. Vi har en tuff start på säsongen med tre matcher på åtta dagar. Den första spelades borta mot BK Ljungsbro på ett regnigt Cloettavallen. Vårens match på Svartåvallen slutade med en 4-1 seger och vill ville gärna ha med oss tre poäng hem även från denna match.

 

Matchen börjar bra för vår del då vi tar tag i taktpinnen direkt efter bara 7 minuter får vi en hörna som Carro S får träff på. Bollen räddas men på returen är Paulina på plats och slår in ledningsmålet. Riktigt skönt med ett tidigt mål vilket gör att vi kan spela lite mer avslappnat. Vi fortsätter att jobba på och vi bjuds på ganska mycket ytor. Efter 18 minuter är Paulina framme igen och slår in bollen i mer eller mindre friläge. I detta skede av matchen känns det som att det skulle kunna fortsätta och rinna på men det tar lite stopp. Vi fortsätter att skapa en del bra och ännu bättre chanser men 0-2 står sig halvleken ut.

 

Andra halvlek börjar lite småstruligt, vet inte om det beror på en tungsprungen plan efter sommaren eller om det var allmän ofokus. Känslan är att alla vill framåt vilket gjorde att det blev långt mellan backar och mittfältare. De ytor som blev utnyttjade Ljungsbro och det kändes lite småsvettigt några gånger även om det oftast inte resulterade in några skarpa lägen. Vid en omställning kommer en Ljungsbrospelare fri mot Moa i målet men Moa gör en kanonräddning, given kandidat till årets räddning. På returen från Ljungsbro ett skottläge men Joline rensar bort bollen vid mållinjen. Efter detta börjar vi ta tag i spelet mer och skapar några fina lägen. Bland annat skjuter Ronja i kryssribban och ett skott (?)från Malin styrs straxt utanför stolpen. Men så till slut i den sista matchminuten dribblar sig Frida fram till ett skottläge och sätter vårt tredje mål.

 

På det hela tycker jag vi gör en bra match efter uppehållet även fast det finns lite att jobba på. Vi behöver hålla ihop lagdelarna lite bättre och sen känns det som att vi ofta vill göra en extra dragning istället för att gå på avslut. Att Ljungsbro ligger sist i tabellen känns lite konstigt då jag tycker att de bitvis spelade bra och vårdat. Hela laget gör en bra insats men jag vill ändå lyfta fram Moa i målet som gör sin bästa match jag har sett så här långt, kul! På onsdag far vi till Linköping och ska möta LIU, det enda lag som vi förlorat mot så här långt i serien. Revansch önskas!

Uppdaterad: 17 AUG 2014 22:26 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info