Hoppa till sidans innehåll

Boxholms IF - BK Zeros


Ett soligt Svartåvallen bjöd in BK Zeros på match. Ett lag som enligt tabellen har blandat och gett resultatmässigt så det var svårt att ha några funderingar på hur de är som lag.

 

Första halvlek startar och jag hinner knappt starta matchuret förr än Ronja slår ett inlägg(?) direkt i mål. Smakstart på matchen efter mindre än en halvminut. Dessvärre kommer repliken nästan lika fort. Bara några minuter senare får Zeros en hörna som dom kan nicka in kvitteringen på. Jaja, då är det lika som vid matchstart men tre minuter senare. Vi börjar om på nytt och spelar stundvis riktigt snyggt. Vi bränner något friläge och skapar ytterligare någon vass chans. Trots att våra chanser är helt klart i övertag så känns inte matchen helt lugn då Zeros är snabba i sina omställningar. På en sån omställning får de ett friläge som deras spelare förvaltar genom att sätta bollen i mål. Tungt! Vi fortsätter och kommer ut en del på kanterna och försöker göra flera inspel snett bakåt som inte riktigt lyckas förr än Ronja kan sätta dit sin fot och göra kvitteringen assisterad av Martina. Halvtid och 2-2.

 

Andra halvlek går Zeros ut och spelar lite mer fysiskt vilket gör att vi inte får riktigt lika mycket tid på oss när vi ska lägga våra passningar. Jag tycker ändå att vi har skaplig koll på spelet även om vi inte skapar riktigt lika många lägen. Så kommer det en boll som vi inte får bort från vår planhalva och en Zerosspelare får en bra träff och vi är återigen i underläge. Vi ökar på trycket och försöker flytta upp mer i banan och lyckas ta tag i taktpinnen igen. Så med två-tre minuter kvar får vi en hörna som Frida slår perfekt och Carro S sätterdit foten och kvitteringen. Vi försöker fortsätta trycka på sista minuterna men det blir inte riktigt några farliga lägen varken för oss eller våra motståndare och ännu ett kryss är ett faktum.

 

Som helhet ännu än match där vi känns som det spelförande laget men där vi inte riktigt är på tå framåt och några struliga situationer gör att vi blottar oss bakåt (Har ni hört det förut?)
Surt att inte få med sig tre poäng samtidigt som laget ska ha en eloge för kämpainsatser som gjorde att vi fick in kvitteringen. Lite större fötter till nästa helg då vi möter Kisa/Rimforsa, även det på hemmaplan, så kommer vi nå fram och ta en efterlängtad trepoängare.

 

Vi ska dock ta med oss att bortsett från första omgången så är vi faktiskt obesegrade så här långt i serien. Fortsätter vi jobba som lag så kommer den raden förhoppningsvis hålla i sig länge till.

Uppdaterad: 01 JUN 2014 22:18 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info