Hoppa till sidans innehåll

Boxholms IF - Kisa/Rimforsa


Ännu en strålande fotbollsdag på Svartåvallen. Denna gång stod Kisa/Rimforsa för motståndet. De är ett av lagen vi mött tidigare i våras under en träningsmatch så vi hade lite hum om vad det var för motstånd vi skulle möta. Träningsmatchen slutade med förlust 3-2 och nu var vi sugna på revansch. Förra matchen var det rätt så fysiskt spel och så skulle det bli även denna gång.

 

Första halvlek börjar bra och det har inte gått fem minuter innan vi får matchens första friläge. Dessvärre kommer deras målvakt ut bra och lyckas rädda bollen. Bara minuterna senare så är det istället motståndarna som får ta ledningen. Vi spelar på och gör det från och till riktigt bra. Efter ungefär 20 minuter blir dessvärre Ronja liggande på planen med en befarad muskelbristning i låret. Ett stort tack till våra motståndares tränare som hjälpte till med vårdandet. Något byte och lite omflyttningar blir det som följd. Vi fortsätter köra på men får efter en liten stund ytterligare en boll i baken. Det närmar sig halvtid och med bara någon minut kvar skjuter Kajsa ett skott som styrs på en back och ställer K/Rs målvakt. Skönt att få in en boll innan vila så det känns att vi är på gång.

 

Andra halvlek startar upp bra den med och nu är det vi som har kommandot. Genom en hörna från Frida kommer Paulina perfekt vid första stolpen och trycker dit kvitteringen. Ytterligare lite senare får vi en frispark i bra läge och Fridas högerfot får återigen visa vad bra den är. Perfekt inlägg möts av en lika perfekt nick i mål av Paulina. Efter detta blir det mer och mer spel för våra motståndare och vi krigar med hela laget. Det kommer i princip bara långbollar över vår backlinje hela tiden och till sist efter en halvtimma kommer kvitteringen. Mitt ibland målen (har lyckats glömma exakt när det var) så får Jenny en spark i huvudet och får kliva av planen med en riktigt snygg bula över vänster öga. Vi försöker att spela på för ett segermål men det vill sig inte idag heller. K/R kommer till många fina inlägg och det var lite med hjärtat i halsgropen vi kan konstatera säsongens fjärde oavgjorda resultat.

 

En bra match från tjejerna rakt igenom mot, vad jag tycker, det bästa laget vi mött hittills i serien. De spelar sig fram till sina lägen på samma sätt som vi försöker göra till våra. Trots underläge 0-2 vänder vi och går upp i 3-2 ledning, räkna aldrig bort BIFs balla. Otur för oss att det blir en kvittering men ändå stark upphämtning. Vi tar med oss att vi äntligen får utdelning på Fridas kalashörnor och inlägg och att vi denna gång kanske gör en bättre andra halvlek än första, vilket vi inte gjort tidigare. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vilken inställning det är från spelarna på planen. Hundra procent rakt igenom och alla jobbar för varandra som ett lag ska. Nu laddar vi om och går för TRE poäng nästa helg.

Uppdaterad: 08 JUN 2014 22:26 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info