Hoppa till sidans innehåll

Boxholms IF - Lotorps IF


Vårens sista match och serievändning. Vi möter Lotorp som vi på bortaplan slog med 1-0 genom ett ganska sent mål av Paulina.  Förhoppningarna denna gång var att fixa en vinst och förhoppningsvis hålla i vår målform från förra helgen.

 

Matchen drar igång och vi är inte riktigt på tårna utan Lotorp får hålla lite i taktpinnen. Efter en liten stund får vi ändå lite bättre koll på läget och vi skapar i alla fall 2-3 riktigt bra lägen att ta ledningen. Tyvärr får vi inte riktigt kraft eller riktning på avsluten som kommer rakt på målvakten. I den 27 minuten får vi en hörna där Carro S håller sig framme vid den andra stolpen och nickar in bollen från en halvmeter. Vi fortsätter köra på men det känns som att midsommarhelgen kan ha satt sina spår då vi inte riktigt har fokus.  Vi får med oss ledning med ett mål i halvtid.

 

Andra halvlek börjar lite bättre men Lotorp är lite giftiga vid sina omställningar och de får ett par ganska bra lägen. Vid ett av de lägena är tyvärr olyckan framme. Vi gjorde en liten chansning med en halvskadad Ronja i målet och efter en utrusning drar det till i benet igen och vi måste tyvärr byta målvakt. Malin tar det stora ansvaret och ställer sig i målet, Tack! Inte fick hon någon vidare start heller då Lotorp på något sätt tråcklar in bollen i mål i sitt första anfall efter bytet. Några minuter senare så kommer repliken från vår sida då en frispark hamnar hos Paulina som slår in bollen i mål. Bara sex-sju minuter senare håller hon  sig framme igen och dribblar av ett par backar och skruvar in bollen med vänstern. I en snabb omställning kommer sedan en reducering från våra motståndare men återigen kommer repliken blixtsnabbt och i anfallet efter rundar Martina sin back och slår in 4-2. I slutminuterna får Frida ett friläge som hon hur lugnt som helst placerar in i målet och vi har 5-2. Vi skapar sen några skapliga chanser till ytterligare mål men matchen slutar 5-2.

 

På det hela så gör vi kanske inte en av våra bättre matcher och det kändes stundtals lite lojt. Det är inte ofta det är så tyst på en fotbollsplan som det var ibland. I andra halvlek tar vi oss samman och får då bättre utdelning. En rättvis seger även om det blev lite onödigt spännande en liten stund.

 

Nu har vi ett välbehövligt sommaruppehåll så vi förhoppningsvis får lite ordning på de skador vi har i truppen så ska vi komma tillbaka ännu starkare i höst! Tack för en rolig och trevlig vår med mycket skratt och fina insatser. 

Uppdaterad: 22 JUN 2014 22:15 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info