Hoppa till sidans innehåll

Boxholms IF – Östria Lambohov / Vikingstad


Returmöte från den match vi i våras vann med störst mariginal då vinsten skrevs till hela 8-0 på bortaplan. Det gällde att ha rätt inställning på planen och inte tro att det skulle gå lika lätt som förra gången.

 

Första halvlek börjar som vanligt, får man väl säga, bra. Vi tar hand om taktpinnen men vi kommer inte fram till några målchanser. Jag tror nästan att det dröjer 20 minuter innan vi avlossar vårt första skott mot mål. Det känns som att huvudena inte riktigt är med oss i början, undra vad det kan bero på, och vi gör tyvärr en del onödiga felpass men det blir aldrig riktigt farligt utan vi tar snart tillbaka bollen. Efter en halvtimma slår Lina ett inlägg från sidan som Paulina möter direkt vid första stolpen och vi har tagit ledningen. Bara några minuter senare är Paulina framme igen och gör sitt andra mål för matchen. Sen blir det snart dags igen. Snyggt samspel mellan Frida och Paulina vilket slutar med att Frida får gata fram mot målet och rullar iskallt in bollen i mål. Men det va inte riktigt slut där. Ytterligare några minuter senare får Lina en pass från Hedda som hon efter lite krigande om bollen glidtacklar in i mål. Vi gick från 0-0 till 4-0 på åtta minuter.

 

Andra halvlek fortsätter ungefär på samma sätt som första började men med lite bättre skärpa i passningsspelet. Våra motståndare flyttar upp lite mer spel och kommer några gånger till skapliga lägen men Moa gör ett par riktigt bra räddningar, bland annat ett friläge. En liten bit in i halvleken slår Carro B in en boll i mål men dessvärre blir hon avblåst för offside.  I matchens slutminuter får vi en hörna som Malin timar in och skjuter in femman. Och matcher avslutas av att Martina, som tyvärr haft lite svårt med målskyttet, äntligen får sätta en boll i nätmaskorna då hon kommer en mot en och vänder bort sin back och stänker dit bollen upp mot krysset.

 

På det  hela gör vi en bra match där det mesta känns lugnt och kontrollerat. Positivt att ta med oss är att vi faktiskt inte bränner så många chanser som vi brukar, visst hade det kanske kunnat va nåt mer mål men det var bättre skärpa i avsluten än vi brukar ha. Vi spelar fortfarande bra och stundtals är det riktigt snyggt spel med fina kombinationer. En match som är svårspelad i och med förra mötets resultat men jag tycker hela laget sköter det snyggt och har inte några problem med inställningen. Nu har vi två matcher kvar att spela på bortaplan innan säsongen är slut, först ut är Kisa/Rimforsa om en vecka.

Uppdaterad: 14 SEP 2014 22:35 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info