Hoppa till sidans innehåll

LiU AIF FK - Boxholms IF


Match mot Liu, det enda laget som slagit oss i år. Vi åkte till Stångebro och letade oss till slut in i omklädningsrummet i Cloettacenters, förlåt Saab arenas, katakomber. Laddade och taggade för revansch ställer vi in oss på en hård kamp i 90minuter.

 

Första halvlek börjar och vi spelar RIKTIGT bra, kanske bland det bästa spel vi presterat så här långt. Målchanserna kommer och går från flera olika håll och hemmalaget får bara koncentrera sig på att försvara sig. Vi utnyttjar kanterna och kommer till avslut, men det är allt som oftast lite för tama för att riktigt hota. Efter 27 minuter kommer så äntligen ledningsmålet genom Frida som stänker upp bollen i nättaket. Vi fortsätter trampa på och jag vet i sjuttan om Liu hade något skott på mål över huvudtaget i första halvlek. Strålande!

 

Andra halvlek och Liu kommer ut lite hungrigare men skapar ändå inte några riktiga farligheter då vår backlinje spelar riktigt bra. Vårat spel klaffar inte lika bra som i första halvlek men vi är ändå det bättre och spelförande laget. Vi får en del lägen men även nu så vill det sig inte. Med 20-25 minuter kvar kommer en långboll mot Lius snabba forward som sätter full fart. Våra backar är på plats och hon tvingas ner mot hörnflaggan men på det inlägg som kommer därifrån lyckas tyvärr bollen trassla sig direkt in i mål. Vi taggar till igen och skapar några riktigt bra lägen, Martina kommer i friläge men målvakten hinner få upp händerna och gör en reflexräddning. På slutet trycker vi på ännu mer och Martina får ännu ett friläge då hon blir ifattsprungen och fälld i straffområdet. Solklar straff tycker vi men tyvärr inte domaren. Så är det ibland. Matchen slutar 1-1.

 

På det hela så gör vi en bra match. Första halvlek är det bara ett lag på planen, den andra lite jämnare men ändå klar fördel för BIF. Det kändes som det var 52-2 i avslutmen bollh******t vill ju inte in. Surt som bara den att inte få med sig tre poäng men vi är fortfarande obesegrade 10 matcher på rad. Hela laget gör återigen en bra insatts men extra plus till Lina som spelar sin första hela match efter skadeuppehåll och i första halvlek inte spelar en boll fel och även i andra fortsätter vara tongivande. Även Kajsa gör en bra match där hon kommer fram fint på sin kant och kommer till flera bra lägen men där avsluten inte riktigt vill sig. Nu taggar vi för hemmamatch mot Borensberg på söndag, då jäklar!

Uppdaterad: 20 AUG 2014 22:50 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info