Hoppa till sidans innehåll

Lotorps IF B - Boxholms IF


Första bortamatchen i serien bjöd på längsta resan, skönt att ha den avklarad. Efter ett obligatoriskt fikastopp kom vi fram till Bruksvallen i Lotorp där vi skulle sätta fötterna på naturgräs för första gången i år. Trots lite frånfall i laguppställningen av diverse anledningar mönstrar vi ett starkt lag och går in för att ta vår första trepoängare.

 

Matchen börjar och vi tar kommandot direkt. På grund av att planen är lite ojämn och studsig blir det lite mer långbollar än vad vi spelat under våra träningsmatcher. Detta gör att vi använder kanterna på ett helt annat sätt än vad vi gjort tidigare. Det är något vi kan ta med oss då vi saknat lite kantspel. Vi skapar en del chanser, men bolluschlingen vill helt enkelt inte in i mål eller så får vi inte till den sista passningen. Resultat i halvtid är 0-0, men det är vi som vinner på poäng.

 

Andra halvlek och vi fortsätter att ha i princip allt spel och fortsätter skapa våra chanser. Vi skapar ganska många hörnor där det blir lite tumultartat men fortfarande vill inte bollen gå in i mål. Till slut är det lite jäklar anamma från Frida och ett öppet mål för Paulina som gör att vi kan ta ledningen. Efter att Frida blivit tacklad blir hon sur och snor tillbaka bollen, dribblar av ett par tre tjejer på väg in från hörnflaggan till målområdet där hon slår en passning i sidled till Paulina som inte kan missa målet. Äntligen! På slutet säkrar vi upp matchen lite och går ner till 4-5-1 men segern kändes aldrig riktigt hotat.

 

Summa summarum en match där vi skapar många chanser och spelar efter de förhållanden som råder på plan. Backlinjen med Jenny som chef i mitten och Malin och Petra som kompanjoner på kanterna sköter det riktigt bra och det enda våra motståndare skapar är några få chanser när deras snabba forward får tag i bollen. En härlig insats av hela laget gjorde att hemresan kändes lite kortare…eller var det att man inte behövde vänta in Jaime =)

Uppdaterad: 06 MAJ 2014 15:53 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info