Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Boxholms IF - Kimstad GoIF


Jag börjar referatet med att spoila hur det gick. Vi VANN!!! Det är näst intill på dagen ett år sedan (den 7/3 2015) som damlaget senast vann en utomhusmatch vilket fick till följd att hurraropen från omklädningsrummet överröstade slamret från bruket. Hur gick det till då undrar ni?

Svartåvallen visade sig väl inte från sin bästa sida då det lagom till uppvärmningen började snöa och blåsa ganska rejält. Men är det försäsong så är det och då ska väl inte allt va perfekt. Snacket innan var att denna match skulle vara mot ett mer jämlikt motstånd och att vi skulle försöka att hålla uppe tempot från start och visa att det är vi som ska föra spelet. Vi startar med 4-4-2 men bestämmer att om vi tar ledningen kommer vi gå över och köra 3-5-2. Det tar knappt 10 minuter sen sätter Martina dit vår första boll. Skönt med en tidig ledning och vi byter spelsystem. Några minuter senare är hon framme igen och sätter dit 2-0. I princip direkt efter vårt mål blir det lite struligt i eget straffområde och vi kan inte rensa bort bollen och reduceringen är ett faktum. Vi har många hörnor i första halvlek och många bra lägen men det dröjer till den 4-5 hörnan innan Paulina kommer helt rätt på bortre stolpen och enkelt kan slå in 3-1 som står sig till paus.

Paussnack om att vi absolut inte får vika ner oss utan att fortsätta att jobba på och fortsätta att ligga rätt i defensiven.

Andra halvlek startar och det tar väl ungefär 10 minuter även här innan Martina återigen är på plats och stänker dit sitt tredje mål för kvällen. Sen rullar det på och är spel mot ett mål. Lina gör 5-1, Paulina 6-1, Frida 7-1 och Jenny avslutar med att göra 8-1. (Kan vara nåt fel i ordningen, jag ber om ursäkt i så fall) Våra motståndare har inte många skott mot Moa i målet men kommer i lite omställningar där vi snabbt är på plats och avvärjer chanserna. Allas vår dalkulla på mittbacken är som en vägg och släpper inte förbi någon. Matchen slutar med vinst 8-1

Så jäkla skönt att få vinna. Hela laget gör en bra match och vi kunde i ärlighetens namn gjort några fler pytsar men vi får väl nöja oss med åtta mål. Det hade varit kul att se hur spelet varit om det inte snöat då vi kanske hade kunnat rulla runt bollen ännu mer. Vi byter in alla spelare på bänken och vi fortsätter ändå att skapa lägen vilket visar att vi har en bredd i laget som kommer vara viktig under säsongen.

Njut som bara den nu tjejer det är ni värda hela bunten. Nästa vecka möter vi Östria Lambohov/Vikingstad på lördag kl 14 på Ryds konstgräs och vi hoppas att vi tar med oss dagens målform till den matchen också.
Uppdaterad: 06 MAR 2016 21:02 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info