Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Boxholms IF - LiU AIF FK


Sista hemmamatchen för säsongen stod för dörren när LiU AIF FK kom på besök till Svartåvallen. Det kändes innan match som vi är taggade och uppvärmningsspelet bådar gott.

 

Matchen startar och första 15-20 minuterna ser det riktigt bra ut. Bollen spelas runt i laget och LiU är de som får jaga mest boll. Vi får några hörnor där lägen finns men vi inte riktigt når upp till bollen. Efter ungefär en kvart kommer Paulina helt ren med målvakten och försöker placera in bollen i ett hörn men målvakten får ut en stortå och räddar bollen. Straxt därefter får LiU den första av två riktigt farliga chanser i första halvlek då de spelar bollen förbi Moa men Joline hinner fram och rensar bollen straxt innan mållinjen. Den andra chansen kommer på en hörna då Moa gör en bra räddning men bollen slås i mål. Som väl är, och helt rätt, blåser domaren frispark till Moa som har bollen under kontroll och blir knuffad/sparkad så hon tappar den. Vi har en bra möjlighet till läge då Frida dribblar sig igenom flera spelare men inte riktigt får skottläge och sista försvararen på håret kan stoppa hennes framfart. Molly får en bra skottchans efter fint förarbete med ett snabbt sidbyte men målvakten räddar. Bland det sista som händer är att Linda får ett jätteläge på nick efter ett inlägg men nicken går tyvärr över målet.

 

Andra halvlek börjar och det blir Lite mer LiU men ändå inte så farligt. Vi skapar några hörnor och tar några skott utifrån. Molly har återigen en möjlighet efter en diagonalboll men bollen är lite för brant för att det ska bli riktigt bra läge att skjuta. Allteftersom blir vi lite mer ängsliga i vårt spel och gör lite fler misstag. Med ungefär kvarten kvar spelar vi lite för kort i vår backlinje och den bjudningen tar LiU tillvara på och avslutar med att slå bollen ribba in. Riktigt tungt då vi så här långt gjort en riktigt bra match. Vi flyttar upp laget och försöker att trycka på men det tryck vi lyckades skapa mot Malmslätt förra helgen kommer vi inte i närheten av. Vi har någon halvchans mot slutet men tyvärr får vi inte bollen i mål och en sru 0-1 förlust blir facit av sista hemmamatchen.

 

Som helhet gör vi spelmässigt en bra match, vi står upp bra i försvarsspelet och spelar oss bra fram till många fina målchanser. Tråkigt att ett eget misstag får så stora konsekvenser men så är det ju i fotbollen. Om det är något vi kan försöka att förbättra så är det att mot slutet när vi måste trycka på kanske inte kan försöka spela så "fint" utan att försöka att spela lite tråkigt och köra mer långbollar i tidigt spelskede. Ett oavgjort resultat känns som att det hade varit ganska rättvist om man ser till målchanser och spel i matchen. Om man ska säga något om våra motståndare så tycker jag att de var ett av de lag som vi mött under året som försöker att spela sig fram mest och inte slå så mycket långbollar, ett roligt lag att möta. Lina gav tiaran till Frida som, som vanligt, står för stor del av vårat spel framåt och tar ett stort ansvar för det defensiva spelet. Jag vill ge hela laget en stor applåd och kram för hårt jobb som ännu en gång gör en bra match utan att få något för det resultatmässigt.

 

En match kvar på säsongen borta mot Eneby som givetvis eftersom de serieledare på förhand är en svår match. Vi ska dock inte ge oss utan visa att vi kämpar och aldrig ger oss oavsett utgångsläge!

Uppdaterad: 19 SEP 2015 12:01 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info