Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Boxholms IF - Linghems SK


Andra matchen på fem dagar mot ett Linghem som spelar sin andra match på tre dagar. Linghems ledare sa när de kom att det var första gången det inte regnade när de var på Svartåvallen utan det är ett Kalas väder. Vi ställer upp med i princip samma startelva som mot Vadstena, Molly fattas pga sjukdom men Paulina är tillbaka från sin avstängning.

 

Matchen drar igång och vi får nästan direkt en hörna men nicken går straxt utanför. Lite senare får Linghem en dubbelhörna som inte heller där resulterar i mål. Efter dryga 20 minuter kommer en farlig djupledsboll in i vårt straffområde och Ann har inte mycket till val än att försöka dra sig förbi motståndaren och domaren blåser straff, inget att säga om varken om Anns agerande eller straffen. 5 minuter senare slår Frida en djupledsboll mellan 4 backar och Paulina springer ifrån och sätter kvitteringen. En liten stund efter det får Jenny gå av planen med jumskproblem. Sen kommer 1-2 ett friläge för Linghem som Moa räddar med på returen slår dom in bollen. Vi har ett par riktigt bra lägen på hörnor innan halvtid, bland annat får Sara en boll mitt franmför mål men den lyckas träffa mage/lår så det blir inte mer kraft än att bollen rensas på mållinjen.


Andra halvlek och det ser ut ungefär som i första vi spelar riktigt fint fram till sista tredjedelen men där möts vi av en mur och kommer inte förbi. Sen får vi dessvärre en radda av högerbacksskador. Först får Joline gå ut med problem med ett lår, vi flyttar ner Linda som straxt därefter slår in svanskotan rejält och vi flyttar ner lina. Efter detta blir det ett anfall för Linghem där Moa först gör en kanonräddning men där de återigen får returen i mål. Sen kommer högerbackseländet igen då även Lina måste gå av med lårbekymmer. Vi försöker flytta upp oss men har inte riktigt orken att skapa några jättefarligheter mot slutet.

 

På det hela ser det ut ungefär som mot Vadstena med bra spel fram mot straffområdet där det för det mesta tar stopp. Vi skapar dock flera bra lägen under matchen. En av linghems ledare sa under matchen att det kanske inte är så konstigt att vi är de två lagen som gjort minst mål i serien med tanke på hur många lägen båda lagen brände. Det som skiljer lagen åt idag är att vi har två bollar som räddas på mållinjen och sedan rensas bort medan Linghem har två returer som de slår in. Vi jobbar vidare till nästa match och hoppas att skadorna inte är allt för allvarliga. Joline gav tiaran till Petra som gör en bra match först som yttermittfältare och sedan som back.

 

Nästa match är på fredag borta mot Lotorp.

Uppdaterad: 15 AUG 2015 10:29 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info