Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Boxholms IF - Malmslätts AIK


Returmöte mot serieledarna på hemmaplan. Vårens match slutade 2-2 efter ett sent kvitteringsmål av våra motståndare. Nu var det revanschlust i hela laget och solen strålade över Svartåvallen.

 

Första halvlek spelar vi riktigt, riktigt bra. Vi skapar lägen och ligger bra i försvarsspelet mot Malmslätt som för det mesta försöker slå långbollar. Vi bränner några bra chanser och sen kommer det givetvis ett mål i baken som en blixt från klar himmel efter 15-20 minuter, snyggt mål av våra motståndare som slår ett inlägg bakom vår backlinje som de slår i mål på volley. Vi fortsätter att skapa chanser för egen del men den bästa kommer då en misslyckad rensning(?) från Malmslätt som Paulina springer på och blir fälld i straffområdet. Straff och Paulina går själv fram och slår in kvitteringen. 1-1 i halvtid efter en kanonhalvlek för vår del som tyvärr inte renderar i ledning.


Andra halvlek börjar lite skakigare men ändå helt ok. På en långboll kommer sen en Malmslättsspelare och vänder om och skjuter in 1-2 precis i början av halvleken. Fortfarande bra spel från vår sida och vi får några helt ok lägen. Efter en knapp halvtimme tappar vi boll som Malmslätt hugger som kobror på och efter en passning till en friställd spelare sitter bollen åter i nätet åt för vår del fel håll. 1-3 och det känns inte helt logiskt då jag tycker vi är det spelförande laget. Men vi ger inte upp för det. Vi fortsätter kämpa på och efter 80 minuter prickar Frida in ett litet märkligt mål, stolpe in. Jag vet inte om målvakten fick för sig att bollen skulle gå utanför. Strunt samma, mål blev det i alla fall. I all hopp och förtvivlan har jag glömt vid vilken ställning, men någon gång när vi jagade kvittering hade även Frida en frispark som satt klockrent i ribban och Tilda fick ett bra läge på returen. Vi lyfter upp mer och mer folk och försöker slå lite mer långbollar för att få spelet högre upp på planen vilket resulterar i 3 hörnor de sista 5 minuterna. Vi skickar upp allt vi har, utan Moa i målet, och man kan nästan känna stressen/paniken hos våra motståndare. Dessvärre får vi inte in bollen utan matchen slutar med förlust 2-3.

 

Summa summarum. Det låter kanske konstigt att efter vår första förlust på 11 matcher säga att vi gör en av våra bästa matcher, om inte den bästa, men så var känslan efteråt. Vi kontrollerar matchen utom under vid några få tillfällen och de tillfällena tar Malmslätt tillvara på samtidigt som vi fortsatt bränner lite för mycket. Men som jag skrivit tidigare så är det SÄTTET vi spelar på som är det mest glädjande. Ett jätteplus till hela laget som i en fysisk match inte viker ner sig och står för en härlig kämpainsats och ett extra jätteplus till våra ”små”, Ester och Tilda. De kämpade och slet och tog mycket stryk (Ester fick både en armbåge och en spark i ansiktet men gav sig inte ändå). Nästa vecka väntar Östria/Vikingstad även denna match hemma på Vallen. Spelar vi lika bra som idag kan det blir en rolig kväll!

Uppdaterad: 08 SEP 2014 11:43 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info