Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Boxholms IF - Malmslätts AIK


Dags för sista matchen i danske bank cup en hemmamatch mot Malmslätt som vi haft ganska tajta bataljer med de senaste åren. Jag vaknade tidigt (tro det eller ej), solen sken och jag åkte tidigt ner till vallen med en härlig känsla. Förutsättningarna inför matchen var att vinnande lag skulle ta en tredjeplats i gruppen och därmed ett förmodat avancemang från gruppen. Vid oavgjort blir Malmslätt trea på bättre målskillnad. Snacket innan är att vi måste komma upp på tå och ligga rätt i försvarsspelet direkt från start och inte ge bort en meter.

Matchen startar och det är lite ställningskrig första minuterna med någon halvchans åt båda håll. Det känns att vi är på tårna och ligger mycket bättre i våra positioner än den förra helgen. Det sista vi gick igenom innan avspark var att om Ann fick möjlighet skulle hon ta med bollen upp i planen. Efter knappt 10 minuter händer just detta; Ann tar med bollen upp en bra bit på offensiv planhalva och väggar sig fram till ett avslut som målvakten räddar men på returen är Martina framme och lägger enkelt in bollen i öppet mål. För att få lite mer marginaler tar vi vår bonusstraff direkt och Paulina går fram och trycker in bollen i mål. 2-0 och en smakstart för oss. Efter 15 minuter får Malmslätt en tveksam frispark någon meter utanför straffområdet och Moa orkar inte riktigt hålla emot bollen och reduceringen är ett faktum. Efter detta börjar BIFs balla brudar show. I minut 23 får Sara ett skottläge och skjuter bollen säkert över målvakten till 3-1. I minut 28, 29 OCH 32 får Martina frilägen mot målvakten och vi vet hur det brukar gå. Sista gången rundar Martina målvakten innan hon sätter 6-1 målet. Var vi nöjda där? Nejdå! Några minuter senare kommer Paulina även hon i friläge och sätter bollen, Ann sätter dit en frispark ungefär halvvägs in på offensiv planhalva. och innan halvlek har även Frida fått göra mål på efter snyggt väggspel fram och sedan även hon han rundat målvakten. Jag förstår att frustrationen hos våra motståndare måste varit enorm och att målvakten var på väg av planen må vara hänt, något som dock inte känns ok var knytnävsslaget som hon senare gav Martina i ryggen. Tur att det gått så bra för oss annars kunde det blivit riktigt dålig stämning på planen. Vi går av planen med 9-1 i halvtid!

Snack i halvtid om att försöka fortsätta jobba på och köra vårt spel framåt men det är svårt att tagga till efter en sådan riktig urladdning. Vi gör inte någon dålig andra halvlek defensivt då vi inte låter Malmslätt komma till så många målchanser, de gånger bollen kommer farligt är Moa framme och avstyr på mycket bra sätt. Till slut med kvarten kvar kommer ändå reduceringen då Moa är ute och motar ett friläge och sedan returen slås i mål. Framåt skapar vi någon bra chans men det blir inte fler mål i matchen.

Sammantaget en magisk första halvlek då det bara finns ett lag på planen. Martina och Paulina springer sönder Malmslätts försvar och bakåt gör vi inte ett fel. Andra halvlek sker det lite byten och vi blir mer tillbakapressade utan att för den sakens skull direkt gå bort oss. Inte något konstigt att vi inte är lika taggade. Det roligaste att se på planen är att vi använder oss av spelet vi tränat på och att det ger resultat. Jag personligen tycker även att det är kul att se Moas framfart då hon är mycket mer aktiv i sitt målvaktsspel än tidigare. Hela laget gör en kalasinsats och är värda all läsk/öl/cider/vin som det kan få tag på i kväll.
Uppdaterad: 19 MAR 2016 14:17 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info