Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Boxholms IF - Vadstena GIF


Höstsäsongen är igång och den första matchen möter vi Vadstena som vi i våras förlorade mot på bortaplan med 4-1. Då var det en match där Vadstena tidigt fick en 3 målsledning men där vi stundtals stod upp riktigt bra. Återstod att se hur det skulle gå i returmötet.

 

Första halvlek drar igång och det känns som att vi ligger bra i våra positioner och har ganska bra koll på läget. Någon gång kommer Vadstena runt på kanten och skapar ett farligt läge som inte blir mål. Vi tar över lite mer spel och skapar några riktigt bra chanser, Tilda kommer i ett friläge men slår bollen straxt utanför och en stund senare har Linda ett bra skottläge men även denna gång går bollen utanför. Ungefär efter en halvtimme får Vadstena en frispark i farligt läge men som tur var för vår del så går bollen i överkant av ribban. Halvleken avslutas med att de får ytterligare några farligheter när de rundar på kanten men det står 0-0 i halvtid.


Andra halvlek och det börjar ungefär som i första, någon chans för våra motståndare som vi klarar ut men det känns ändå helt ok. Efter 15 minuter kör en duktig motståndare en soloprestation och driver bollen till straxt utanför straffområdet där hon får till bra träff och bollen åker in i mål otagbart för Moa. Vi försöker flytta upp mer spelare offensivt och kommer ganska många gånger fram bra till straffområdet men därifrån vill det sig inte, det är trångt och de sista avgörande passningarna sitter inte riktigt som de ska. Matchen slutar 0-1

 

Trots förlust känns det som att vi går åt rätt håll. Defensiven känns bra för det mesta, det är i om ställningarna till försvar, när vi inte riktigt sätter den första pressen, vi ibland hamnar lite på efterkälken. Framåt börjar spelet sitta bättre och det är "bara" det sista lilla extra som fattas. Många tar bra löpningar och intentioner finns men som sagt är oftast den sista passningen som inte sitter. Moa som återigen gör en bra match skickar tiaran vidare till Joline för hennes starka jobb i backlinjen.

Hemmamatch igen redan på fredag då Linghed kommer på besök.

Uppdaterad: 12 AUG 2015 00:56 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info