Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Malmslätts AIK - Boxholms IF


Tredje bortamatchen på rad var det Malmslätt som fick finbesök av oss. Mötet i våras slutade 6-6 efter att vi tappat en 6-3 ledning så vi var taggade att ta revansch. Dessvärre var läget i truppen något decimerat, vi åkte med en trupp på 13 spelare varav flera var småsjuka eller hade känningar av någon skada.

 

Vi börjar matchen riktigt bra och det tar inte många minuter innan Paulina får en boll i stolpen och det känns som att vi är på tå från start. Efter 10 minuter får vi en frispark i bra läge och vi på bänken säger att nu måste Ann placera bollen högt, hon gör precis tvärt om och tur är väl det då bollen sitter snyggt nere i målvaktens högra hörn. Vi fortsätter att jobba på och skapar någon mer målchans. Efter 20 minuter får Malmslätt ett friläge där dom skjuter över Moa som inte orkar peta bollen över målet och kvitteringen är ett faktum. Straxt efter detta får vi byta ut en småsjuk Patricia så hon får vila en stund. In kommer Thea som dessvärre inte hinner vara på planen mer än 10-15 minuter innan hon får en lårkaka. Som tur var har Patricia piggnat till lite och kan hoppa in igen. Efter en halvtimme får vi en hörna (eller är det en frispark på kanten, kommer inte riktigt ihåg) Där Linda till sist krigar bollen in i mål. Återigen är vi i ledningen. Glädjen blir inte långvarig då Malmslätt gör mål på en hörna bara ett par minuter senare. Innan paus får även Jenny gå av med känningar i en ljumske. 2-2 i halvtid.

 

Andra halvlek och Lina är inte pigg alls så Jenny får hoppa in igen och göra så gott det går. Malmslätt kommer in lite piggare än oss och det tar bara 5 minuter så har dom gjort 2-3. Sen kommer det ännu mer skador på Jenny som får en rejäl stukning av foten. Lina, som piggnat till lite med hjälp av Cola och kexchoklad, får hoppa in igen. Med ungefär 15 minuter kvar får en Malmslättspelare sitt andra gula kort och vi får avsluta med en man mer. Med 10 minuter kvar kommer dessvärre 2-4 efter en soloprestation och en framspelning till öppet mål. Några minuter senare kommer vi i ett anfall som avslutas av Ronja som skjuter inte bollen i mål. Efter målet är det en enorm press framåt och vi har många bra lägen på hörnor och frisparkar och även ett friläge där bollen går straxt över ribban men det vill sig inte idag heller. Matchen slutar med förlust 3-4.

 

På det hela gör hela laget en jätteinsats utifrån de något ansträngda förutsättningarna. Vi gör 3 mål och skapar många bra lägen, något vi inte gjort de senaste matcherna. Härligt med 3 olika målskyttar och kämpaviljan slutar jag aldrig att imponeras av. Patricia gav vidare tiaran till Lina för hennes hårda jobb, trots att hon nog inte skulle spelat andra halvlek. Jag vill plussa hela laget men lite extra för Ann som gör det svårt att komma igenom backlinjen, Malin, som inte spelat så mycket, men går in och gör 90 minuter med hårt jobb och Paulina som trots ryggsmärtor gör ett hästjobb uppe på topp.

På fredag är det äntligen hemmamatch igen då LIU kommer på besök.

Uppdaterad: 13 SEP 2015 22:34 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info