Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Östria Lambohov Vikingstad Unitet - Boxholms IF


Efter lite bekymmer med sjukdomar och jobb var det en sargad men ändock stark trupp som tog sig in till Linköping för att möta seriekonkurrenten Östria Lambohov Vikingstad. Förutsättningarna innan matchstart var väl inte de bästa med tillgång till omklädningsrum en timme före match och uppvärmning på planen i 15 minuter men det var bara att gilla läget. Genomgång för de olika lagdelarna skedde i Fridas bil och springa går ju att göra bredvid planen.

Matchen startar och det börjar ganska jämt. Våra motståndare är hungriga och spelar tufft i närkamperna vilket gör att vi blir stressade och inte rullar bollen som vi vill och kan. I egen defensiv ligger vi många gånger lite för långt ifrån vid markeringsspelet och känns inte helt taggade. Tur för oss att våra motståndare ändå inte lyckas att skapa många chanser, den farligaste var en frispark där Moa inte lyckas greppa bollen men efter lite stök till slut får tag i den. Vi själva skapar en del. Vid en hörna går bollen genom hela straffområdet till Madde som sånär får göra sitt första A-lagsmål men bollen går straxt utanför. Martina kommer jagad i ett friläge men kommer lite ur vinkel och även här går bollen straxt utanför. Frida är mer eller mindre fri men skjuter så målvakten får göra en ganska enkel räddning. Lägena finns att göra flera mål och ta över matchen men den sista skärpan är inte där i första halvlek.

Andra halvlek och vi byter spelsystem. Vi får lite bättre koll på matchbilden och skapar lite halvchanser och till slut, 9 minuter in i halvlek, kommer Martina helt fri mot en målvakt som väljer att stanna kvar i målet och bollen sitter säkert nere i högra hörnet. Skönt, nu har vi ledningen och tänker att vi kan kontrollera matchen lite mer. Tyvärr slappnar vi av på planen också och det tar inte många minuter innan vi går bort oss på en markering och ger motståndarna ett friläge där de skjuter bollen sådär retligt över Moa då hon precis inte når bollen. Det blir återigen mer krig än skönspel på planen och det finns lite chanser åt båda håll. Med kvarten kvar får vi runt bollen på högerkanten och efter lite trassel i straffområdet får Martina fram bollen till Frida som dunkar upp bollen i nättaket. Matchen är nästan slut när våra motståndare gör deras bästa anfall då de kommer runt på en kant och spelar in bollen snyggt och kvitteringen är ett faktum. Två minuter kvar av matchen och känslan är sådär, som tur var så har vi en Martina på topp som är i målform och med matchens sista spark sätter dit bollen till vår andra raka seger. Slutresultat 3-2.

Som helhet gör vi inte någon bra match, känslan efteråt var nästan att vi förlorat men så var ju inte fallet. Det finns mycket att skylla på att vi gör en sämre match, dåligt med spelare med, dåliga förutsättningar innan match eller underskattning av motståndet. Oavsett vad så måste vi klara av att hantera de förutsättningar som råder. Upp tätare i rygg, vara hungrigare i närkamperna, hålla bollen på backen så att vi kan spela vårat spel är alla saker som vi vet att vi kan bättre. Om vi ska ta med oss något positivt från matchen så är det självklart att vi trots en sämre match vinner. 8 utespelare plus Moa spelar 90 minuter och kämpar hela tiden och kanske mest av allt känslan av att inte vara nöjda utan att nästa match/träning vara ännu mer på tå och hungriga.

Sista matchen i gruppspelet spelas på Svartåvallen på lördag kl 11.00. då väntar Malmslätt i en match som är avgörande för vilka som kommer trea i gruppen och har möjlighet att gå vidare. Tagga!
Uppdaterad: 13 MAR 2016 11:09 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info