Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Vadstena IF B - Boxholms IF


Seriepremiär!

Äntligen dags för seriepremiär. Första matchen gick mot Vadstena B, ett lag som blev två i division 3 förra säsongen. Med andra ord en riktig värdemätare direkt.

Första halvlek startar vi ganska bra vi håller i bollen när vi har den och ligger rätt i försvaret...för det mesta. Det tar dessvärre inte mer än 7 minuter innan vi får ett mål i baken. Vi blir rundade på högerkanten och på ett inspel inåt bakåt kommer en Vadstenaspelare. Vi fortsätter kämpa på och Paulina får ett ganska fritt läge men avslutet går straxt utanför. I minut 13 gör Ronja en kalasräddning, returen går till en motståndare som skjuter i stolpen och även den returen till motståndare och till sist även in i mål. Flipperspel där vi måste försöka vara lite mer alerta på bollen. Efter 25 minuter kommer två olyckor i ett: Ronja sparkar i backen och bollen rullar till en motståndare som sätter den i öppet mål. Inte nog med det så är det inget vidare med Ronjas fot men hon försöker fortsätta i målet. Det går någon minut sen tvingas vi till målvaktsbyte. Linda tar på sig handskarna och vaktar målet resten av matchen. Vi skapar ytterligare något riktigt bra läge och några hörnor där bollen kan gå in. 3-0 halvtid och ändå känns det som vi gör det bra.

Andra halvlek och vi sätter lite högre press. Det tar bara några minuter innan Frida får ett läge i närkamp med målvakten som räddar första skottet men frida får med sig bollen och kan slå in den i öppet mål. Första seriemålet, Wehey! Vi spelar riktigt bra och kontrollerar hela halvleken. Några skapliga chanser får vi med men tyvärr inga fler mål. En minut innan slutet kontrar Vadstena in slutresultatet 1-4. Andra halvlek är nog det bästa jag sett laget, definitivt det bästa i år.

Det känns lite konstigt att säga efter en så pass stor förlust MEN vi gör en riktigt bra match och visar att det inte kommer bli lätt att slå oss. Framförallt är det jättekul att se ALLA tjejers inställning och att vi verkligen spelar som ett lag. Nyhet för året är att en spelare får utse matchens "prinsessa" till någon som den anser vara värd det, på planen eller genom andra kvalifikationer. Som lagkapten gav Frida första tiaran till Jenny, mycket välförtjänt, jag tror jag bara så ett misstag hon gjorde på hela matchen, och det var inget stort. Frida plussade även för Linda som tog sig an målet, Ann som är kanonsäker som mittback och till Lina som kämpar som en furie (Hur orkar du?). Jag kan inte annat än hålla med. De här fyra var kanonbra, men som jag skrev nyss det viktigast och roligaste är att se att laget fungerar och att alla delar är med i spelet.

 

På fredag är det derby mot Mjölby hemma på Vallen, kommer årets första 3poängare??

Uppdaterad: 28 APR 2015 11:18 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info