Hoppa till sidans innehåll

Östria Lambohov/Vikingstad - Boxholms IF


Jag tror det är nåt med vädergudarna och BIFs damlag. Solen skiner nästan lika mycket som våra spelare. Denna gång var det Östria/Vikingstad som vi besökte. De är ett lag som enligt tabellen inte gått så bra under säsongen. Men som alla vet kan tabellen ljuga och vi går in med full fokus i matchen.

 

Första minuterna börjar lite småstruligt och vi drar direkt på oss två hörnor som vi klarar oss undan mål i baken på. Någon minut senare är det vår tur att få hörna och då kliver Malin upp från sin backposition och nickar dit ledningsmålet. Härlig start trots den lite trevande inledningen. Bollen ägs till stor del av de röda och det bjuds på ganska mycket ytor. Efter en krossboll från Carros S kommer Frida mer eller mindre fri, fintar av en back i straffområdet och sätter säkert in två noll bollen med ett vänsterskott. Vi fortsätter kliva på och innan den 30 minuten så har både Carro S, Frida och Martina fått in bollen i mål genom snygga långskott. Vi tar med oss 5-0 i halvtidsvila.

 

Inför andra halvlek har vi äntligen möjligheten att lufta våra spelare som suttit trogna på bänken ett flertal matcher. Tre byten genomförs och vi försöker gå in med samma inställning som i första halvlek.

 

Den andra halvleken får en smakstart på ett något annorlunda sätt. Frida kommer i skottläge och skjuter men träffar en av motståndarlagets backar vilket på något sätt gör att bollen på handbollsvis knorras in runt målvakten. Kanske inte det snyggaste målet men alla mål räknas som bekant. Efter en stund får Carro S skottläge igen och avlossar kanonen (denna gång högern, första målet var med vänstern) och bollen sitter återigen i nätmaskorna. Matchen är inte riktigt slut än utan laget lyckas trycka in ett mål till genom Martina som på volley placerar in bollen efter ett inlägg. Matchen är slut och vi tar med oss en riktigt härlig 8-0 seger.

 

Som helhet gör vi en bra match återigen och denna gång får vi utdelning på våra lägen, även om vi faktiskt bränner en del bra lägen trots de åtta målen. Bakåt fungerar det fortsatt bra där framförallt Petra gör en kanonmatch, något man kanske inte tänker så mycket på när det går så mycket framåt. Moa har inte mycket att göra i målet, jag tror knappt att man behöver mer än en hand för att räkna skotten hon fick på sig. Farligt kändes det nog egentligen bara en gång då det blir lite trångt i eget straffområde men som tur var skjuts bollen över mål.

 

Nästa vecka är sista matchen innan sommaruppehållet. Då kommer Lotorp på besök till Svartåvallen kl 19.00. Det vore kul om det kom en skapligt stor publik så de får se hur härligt vårat lag spelar. För övrigt har vi redan gjort 22 mål i årets serie vilket är ett mer än vad som gjordes hela förra säsongen. Keep up the good work!

Uppdaterad: 15 JUN 2014 22:33 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info