Hoppa till sidans innehåll

Vårsäsongen i siffror


Sommaruppehåll från fotbollen och vi kan summera en bra vårsäsong av BIFs balla brudar. Som den sommarlediga mattelärare jag är kommer här en liten kort summering av våren i siffror.

 

Vi började våren, efter att jag kom in i laget, med att spela 7st träningsmatcher med 4 vinster och 3 förluster som resultat.
Målen gjordes av: Frida 4st, Martina 3st, Ester 2st, Sara 2st och Malin, Paulina och Carro S 1st. Totalt 14 mål vilket ger ett snitt på 2 mål/match. Vi släppte in 19 mål vilket ger ett snitt på 2,7 mål/match. Vi fick då storstryk två matcher där vi spelade mot lag som låg ett par serier ovanför oss.

 

I serien har vi spelat 9 matcher med 4 vinster, 4 oavgjorda och 1 förlust som facit. Förlusten kom i den första matchen och sedan har vi gått från varje match med poäng, starkt! Vi har gjort 27 mål vilket blir 3 mål/match, en förbättring från träningsmatcherna med andra ord och de två sista matcherna tar vi tillvara på våra chanser och gör 13 mål! Målen är gjorda av: Paulina 8st, Carro S 5st, Frida 4st, Martina 3st, Ronja och Malin 2st, Kajsa och Tilda 1st och ett självmål. I baken har vi fått 13 mål vilket ger 1,44 mål/match. Även här en klar förbättring från träningsmatcherna.

 

Efter en lite slarvig närvarokoll på träningar av undertecknad så har vi fått ihop 31st träningar (Jag har säkert missat 10st, ber om ursäkt för det ) Som mest har vi varit 19st (från damlaget, någon träning vi kört ihop med flicklaget har vi varit fler) och som minst 9st. Snittet på träningar har varit 14,45. En närvaro som vi får vara nöjda med men som kan bli ännu bättre! Flitigast har Frida varit som inte missat en enda träning som jag skrivit upp. Hon skuggas tätt av Matilda. Vi har haft 31 olika tjejer som tränat någon gång under säsongen. Kul med så många, även fast en del bara haft någon enstaka träning.

 

Mindre roliga siffror är vår skadelista i laget: Sandra (Trasigt korsband igen vilket tyvärr resulterar i att hon får lägga skorna på hyllan), Lina (brutet båtben, men spelade 3 träningsmatcher innan hon kollade upp vad som hade hänt, tuff brud!) , Sara (Otäck propp i hjärnan, men verkar vara på väg tillbaka till fotbollen så sakteliga), Viktoria (Planerad ryggoperation som har gått bra) och Natasha (bruten handled efter att ha räddat ett skott från Ronja på en träning). Alla dessa har mer eller mindre missat hela vårsäsongen men vi hoppas att de kan vara tillbaka i spel så fort som möjligt. På slutet fick vi även en skada på Ronja (Förmodad muskelbristning) som förhoppningsvis ska vara läkt efter sommaruppehållet. Vi har även haft lite stukade fötter och bulor av olika anledningar men som inte lett till några längre uppehåll. Trots att vi har så stor skadelista är vi många på träningarna och har gjort bra resultat vilket visar vilken bred trupp vi har.

 

För min del som ny i laget och första insats som assisterande tränare har säsongen bjudit på många roliga tillfällen där nog lagfesten ligger högst, trots de utmaningar jag och Jaime fick utstå. Jag fick även prova på att vara målvakt en träning, roligt som sjuttan men jag ska inte klaga på att målvakter inte tar i när det är skottövningar för jobbigt var det. Jag måste även tacka för det varma mottagandet jag fått i laget, och jag är säker på att Jaime håller med, ni är ett härligt gäng med glimten i ögat. Nu tar vi nya tag under sommaren och på lördag hoppas jag få se så många spelare som möjligt på sargfotbollen så jag kan snurra upp er på läktaren

Uppdaterad: 26 JUN 2014 13:30 Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 014250284
E-post: This is a mailto link

Se all info