Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Boxholms IF - Mjölby FC

03 MAJ 2015 19:30
  • Skapad: 03 MAJ 2015 19:30

Match nr 2 i serien var derby mot Mjölby FC, en sammanslagning mellan MAI och Södra. Svartåvallen visade sig inte riktigt från sin bästa sida, 2 grader och ett stadigt regn var väl inte riktigt vad vi önskade oss men så var förutsättningarna. Trots förutsättningarna var det bra med publik på läktaren, jag tror det var mest hittills sedan jag började förra året. Kul och som det ska vara när det är derby.

Matchen börjar och Mjölby tag i taktpinnen lite grann, inte så att de för matchen mer än vi men det känns ändå som de är lite farligare när de vänder spelet. Det är jämt första halvtimmen och vi delar chanser med varandra. Vi ha nåt riktigt bra läge som inte resulterar i mål och Mjölby har någon bra chans som Ronja räddar. Efter dryga halvtimmen får vi ett gyllene läge att ta ledningen när Tilda kommer fri mot målvakten, en räddning senare och en snabb omställning är det istället Mjölby som har tagit ledningen. 0-1 står sig sedan till halvtid efter att vi delat lite halvchanser åt båda håll men som inte resulterat i något riktigt farligt.

Andra halvlek börjar och vi försöker pressa på framåt men Mjölby är farliga i sina omställningar. Det känns som att vi har lite bättre koll på läget och är på väg att ta över spelet men så på en omställning får Mjölby en hörna. Det blir lite omständigt och vi är först på bollen men tyvärr är inte rensningen tillräckligt bra och våra motståndare får en nick mot mål som Ronja är på men inte orkar styra bort och bollen går in i mål. Underläge 0-2 med ca 40 minuter kvar är väl inte optimalt men vi fortsätter att försöka jobba oss framåt. ungefär 5 minuter efter att Mjölby gjort sitt andra mål trampar vi på framåt och Frida får ett läge på halvvolley som hon förvaltar på bästa sätt och sätter reduceringen snyggt i mål. Det blir lite mer ställningskrig men det känns ändå som målet gett oss lite medvind och vi jobbar oss framåt. Till slut får vi äntligen utdelning på en hörna där vi har en nick mot mål som räddas men där efter lite stök Linda till slut lyckas sparka in bollen i mål. 2-2 och vi är ikapp. Sista 15 minuterna är en ganska jämn kamp där vi delar halvchanser med varandra men inget lag lyckas komma igenom och avgöra. Matchen slutar 2-2 och vi har fått vår första pinne i serien för året.

Sett som helhet av matchen är nog ett oavgjort resultat ganska rättvist, det känns som vi försöker spela bollen mer genom laget och lyckas med det ibland men Mjölby är snabba och starka i sina omställningar. Det vi tar med oss är att vi lyckas vända ett tvåmålsunderläge till ett oavgjort resultat och att vi äntligen får utdelning på en fast situation.Bra även att vi var först på boll och skapade flera lägen på frisparkar/hörnor. Jenny skickade förra veckans tiara vidare till födelsedagsbarnet Ronja som gjorde en bra match i målet och räddade oss vid flera svåra situationer. Det jag tänker mest på efter matchen är nog ändå viljan vi har i lager och att vi inte ger upp trots ett tvåmålsunderläge och att lager fungerar bra när vi byter spelsystem mitt i matchen. Det visar på att vi är flexibla och att vi kan anpassa oss efter den rådande situationen.OCH även idag fungerade laget som en helhet där alla tar sitt ansvar.

Nu har vi en vecka till nästa match då Lotorp kommer på besök till Svartåvallen, förhoppningsvis något bättre väder och så skulle det vara kul att se vad laget kan prestera om vi tar ledningen istället för att behöva jaga Smiley smile

Skribent: Henrik Tengvall


 

Ovako 

 

Adidas

 

Intersport

 

Coop

 

Lemur

 

Boxholmshus

 

 

Steeltec 

 

Bring

 

ICA Nära i Boxholm kopiera 

 

BIZ

 

torget

 

Mejeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Boxholms IF - Fotboll
Svartåvallen
59571 Boxholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info