Hoppa till sidans innehåll

BHF - HK Tyrold: 28-22!!

11 DEC 2017 23:35
  • Skapad: 11 DEC 2017 23:35

-Oavsett årstid så smakar seger alltid bäst!

Seger med 28-22 mot ett erkänt starkt Tyrold och vi inkasserar två färska sköna poäng i div 1 norra. En stark kollektiv insats lade grunden till kvällens seger mot Tyrold.

I målet så gjorde Fälla en grym insats och hade flera vassa räddningar i ”närstrid”. Ikväll fick Fälla uppbackning av ett riktigt bra försvarsspel och han tackade för hjälpen med att stänga igen rejält i målet. Vidare kliver William Oderstad fram i försvarsspelet och dominerar stundtals banan i försvarsspelet samt hittar genomgående samarbeten i försvaret och värderar situationerna riktigt fint. William kommer fortsätta att utvecklas under säsongen och ger oss en viktig pusselbit i vårt lagbygge.

Framåt så rasslar det i nätet hela nio gånger för Niklas Johansson och han är oerhört svårstoppad den här säsongen. Frågan är om han inte går emot sin bästa säsong någonsin? Alla som såg kvällens match upplevde nog ett av Johanssons mål som dagens ”Kodak-moment” då han, när domaren höjer armen för passivt spel, oannonserat drar bollen rakt upp i krysset från 9 meter. Inte ens bollen uppfattade nog vad som hände:) Jonathan Wallgren gör fem mål och är säker i läget på kanten och har också flera assist och är stabil matchen igenom. Eric Tjernberg gör fyra mål och är, sin vana trogen, närvarande och elak i försvaret och bidrar till stabilitet över hela banan. De tre målskyttarna enligt ovan har hög avslutningsprocent vilket också visar sig bli en viktig ingrediens till kvällens segerrecept.

Axel Johansson gör också en riktig bra match och förutom flera fina framspelningar så har han flera genombrott med lyckligt utfall i nätmaskorna tre gånger. Axel är duktigt på att bryta mönster i spelet och ikväll fick han fin utdelning med flera assist och mål som verkligen gjorde skillnad för oss. Vidare måste Oscar Westerlinds fina framspelningar också nämnas då han hittar ett flertal fina avtal och samarbeten till M6 som resulterar i att matchen, som står och väger alldeles för länge, till slut kan tippa över till vår fördel.

Men det som vi verkligen tar med oss till Boden nästa helg är attityden och inställningen som ger oss möjlighet att spela ett kollektivt försvars- och anfallsspel där vi gör varandra bättre.

Allt för nu / Sportchef Wallgren

Skribent: Marcus Claesson
Epost: Adressen Gömd

Bif facebook

 

 

Postadress:
Brännans Handbollsförening - Handboll
Härnösands HK - Handboll, Skeppar Karls gränd 11
87162 Härnösand

Besöksadress:
Skeppar Karls gränd 11
87162 Härnösand

Kontakt:
Tel: 061123166
Fax: 061123166
E-post: info@brannanhandboll...

Se all info