Hoppa till sidans innehåll

Historien om Bromma Badminton


Spånga Badmintonklubb startades 2007 av Jonas och hans fru Johanna Hansen. De träffades genom att spela mixed tävling tillsammans för många år sedan och när flera av hallens kunder frågade efter en klubb så föddes tanken på att starta en ny klubb i hallen i Spånga.

Från början var det 9 killar och 3 tjejer med i klubben och de startade upp ett nytt lag som fick börja spela i lägsta division 4. Alla spelarna som kom med i starten hade spelat mycket förut och kände antingen Jonas eller Johanna sedan tidigare. Många var dock lite ringrostiga, speciellt i seriesammanhang. Det blev som en ”come back” - och en väldigt rolig sådan. Det spelglada gänget i nytryckta Spångaoveraller med en medelålder på ca 15-20+ mot övriga lag slutade som etta det året och hade fått riktig mersmak!

Under åren som gått har klubben ökat antalet serielag och antalet spelare i seniorklubben allt eftersom fler och fler spelare sökt sig till klubben. Spånga arrangerade ca 3 tävlingar varje säsong varav den största är Spånga Open strax före jul. I mars 2014 arrangerar klubben sitt första SM – Veteran SM.

Spånga gick upp i högsta serien 2014 som hete då SBL, idag heter den badminton ligan. Det var jättestort för lilla Spånga att ha lyckas tagit sig genom hela seriesystemet. Klubben valde att inte plocka in massa nya spelare som de hade kunnat göra utan de ville spela med de spelarna som gott upp med laget. Så blev ett tufft år men i grundserien tog de 3 p vilket var bra för nykomling.

Sen i mellanserien så gick det sämre och de åkte ner för få kvala för hålla sig kvar, men genom att de visste det var på g att hallen skulle rivas snart så valde vi tacka nej till kvalet och gick tillbaka till div 1. Spånga har sen dess varit ett topplag i div 1 och haft möjlighet att få kvala upp till SBL men valt tacka nej, För 2016 kom det tråkiga beskedet att vår markägare hade sålt vår mark och hallen revs för det ska byggas bostäder där.

Klubben sökte då en massa nya vägar för att överleva. Vi vet all juniorverksamhet bygger på närortsprincip och seniorverksamheten kan vi lägga lite var som helst. Men det var tufft hitta hallar som hade plats och ville ha våra seniorer. Det slutade med vi hamnade i Kista och i Skogås med seniorträningen. Vi kontaktade idrottsförvaltingen för se om vi kunde komma in i skolor för att bedriva vår ungdomsverksamhet och vi fick tider i 3 olika skolor/hallar.  Sakta, men säkert har klubben efter ett tapp i början lyckas bygga upp verksamheten och växer hela tiden.

Hösten 2018 är vi ca 40 seniorer och lite mer än 200 juniorer och 60 tal i vuxen träning.

vi har 3 seniorlag, ett i div 1 och 2 st. i div 2. Vi har ungdomar som är ute på framför allt 08 cup och tävlar. 

Klubben har nu efter en tuff tid hittat sina former och nu jobbar vi stenhårt på förbättra det vi behöver. Vi har nu infört hjälptränare på många tränare för bedriva bättre träning.

Så länge vi inte hör eller ser någon ny hall i när området för badminton så kommer vi fortsätta jobba vidare som vi gör i dag!

Uppdaterad: 08 SEP 2018 07:43 Skribent: Jonas Hansen

 Våra grupper på facebook 

Facebookgrupp - Juniorer    Spånga badminton - Seniorer
Juniorer       Seniorer

Följ oss på instagram

Följ oss på instagram!Våra sponsorer:

måleributiken i alvik

vår sponsor

vår sponsor

vår sponsor

 

 

Postadress:
Bromma Badmintonklubb - Badminton
Hansen, Författarvägen 47
16775 Bromma

Kontakt:
Tel: 087609550
E-post: This is a mailto link

Se all info