Hoppa till sidans innehåll

Jonas (admin, ekonomi)


   
1.Vad heter du?
Jonas Hansen.
2. Vad har du för roll i klubben? Ekonomiansvarig/Föreningskonsulent/
Administratör/tävlingsledare mm.
3 Hur många timmar i månaden
ungefär lägger du ner på Spånga badminton klubb?
Det är många timmar i terminsstarterna och mindre på sommaren.
4. Vad gör du mera än jobbar åt
Spånga badminton klubb?

Driver eget som Redovisningskonsult och Ekonomiansvarig för företag och föreningar.

5. Vanligaste frågan tränarna får när ny person kommer ner till någon av våra hallar är: är det du som är Jonas, Så vem är Jonas? Ja vem är jag? Jag var ägare till Spånga Badminton & Bollcenter i många år innan jag blev tvungen att riva mitt livsverk för att kommunen hellre ville ha bostäder på marken där hallen fanns. Idag är jag så glad över att klubben överlevde hallens undergång och att klubben också faktiskt har utvecklats och växt tack vare att Pierre bestämde sig för att driva den vidare (och att så många spelare stannade kvar). Spånga Badmintonklubb är ju det som finns kvar av min gamla hall. 

 

6. Vad anser du är klubbens styrka?

Två delar: 1 – Seniordelen där vår klubbs stora styrka är att våra seniorspelare som tävlar håller en mycket hög klass som spelare men framför allt är de en fantastiskt trevlig grupp med människor som jag är glad att ha lärt känna. Vem vill inte tillhöra den gruppen?

2 – Juniordelen där alla är välkomna att börja oavsett barnens ålder och spelnivå. Med duktiga tränare och ledare är det en av de största juniorklubbarna i Stockholm sett till antal spelare.

 

7. Vad är de roligaste minnen under de åren Spånga Badmintonklubb funnits?

Det finns många. Men varje gång vi vann en division och flyttades upp till en högre med seniorlaget. När vi hade våra stora tävlingar i Spångahallen (eller egentligen när tävlingarna var klara och vi hade överlevt dem).
 

8. Har du någon aktiv karriär bakom dej inom badminton? Jag spelade mycket som tonåring och var aktiv som spelare och tränare i den klubb som motsvarade Spånga Badmintonklubb på den tiden. Jag var bland annat Pierre Åhlings första tränare när han var liten 😊 

9. Hur kändes det 2014 när Spånga badminton klubb gjorde sin första match i SBL Sveriges högsta serien för seniorer? (hade på 7 år gått från div 4 till SBL) Det kändes läskigt. Men jag var också väldigt stolt över vår resa med laget från div 4 till SBL. 

10. Tränarna får många frågor om det finns några nya planer på ny hall i Spånga/Bromma finns det något från kommunen som tyder vi kommer ha ny hall inom snar framtid?
Svaret är tyvärr nej. En ny hall i samma storlek som Spånga Bollcenter kostar idag över 100 miljoner att bygga och det finns ingen som är intresserad av att lägga ut de summorna. Alla större föreningar i alla sporter vill ha en egen hall men det blir sällan så. Det som på längre sikt kan hända är att en multihall byggs i Bromma om 5-10 år där badminton är en sport av många.

 
   
Uppdaterad: 28 FEB 2019 10:10 Skribent: Jerker Emilsson
Epost: Adressen Gömd

 Våra grupper på facebook 

Facebookgrupp - Juniorer    Spånga badminton - Seniorer
Juniorer       Seniorer

Följ oss på instagram

Följ oss på instagram!Våra sponsorer:

måleributiken i alvik

vår sponsor

vår sponsor

vår sponsor

 

 

Postadress:
Bromma Badmintonklubb - Badminton
Hansen, Författarvägen 47
16775 Bromma

Kontakt:
Tel: 087609550
E-post: This is a mailto link

Se all info