Hoppa till sidans innehåll

Moa(tränare)


   

1. Vad heter du
och när är du född?
Jag heter Moa Löwinder och
är född 1997 (21 år gammal).

2. Hur länge har du spelat badminton
själv och när började du?

Jag började spela badminton 2009 när jag var
runt 12 år gammal och har i princip spelat sen dess.<
3. Hur länge har du varit tränare
i Spånga Badminton klubb?

Om jag inte minns helt fel så började jag som ungdomstränare
2013 och har varit tränare i olika grupper fram till sommaren 2018.

4. Hur många timmar ungefär per månad lägger du ner på badminton både som tränare och som spelare?

Antalet timmar jag har lagt ner på badminton har verkligen varierat under åren men då jag tränade badminton som mest så kom jag nog upp i omkring 6 timmar i veckan samtidigt som jag var tränare 3 timmar i veckan.

5. Vad är ditt bästa badmintonminne?

Mitt bästa badmintonminne kan jag inte riktigt lägga fingret på men ett utav de bästa var när jag fick följa med på ett träningsläger i Malaysia en månads tid. Där fick jag uppleva utmaningar både fysiskt och psykiskt som jag aldrig någonsin upplevt tidigare. Det var otroligt hårt och påfrestande med så mycket badminton men självklart väldigt roligt. Badmintonmässigt var det det bästa och värsta jag gjort allt i ett.

6. Vad är Spångas styrka som klubb tycker du?

Spångas styrka är helt klart alla fantastiska och engagerade människor som både spelar och har hand om klubben. Spånga har alltid haft en otrolig skön och härlig stämning där alla är välkomna oavsett vad. Alla människor, stämningen och det faktum att klubben har en väldigt bra standard på träningen är de största anledningar till att jag har stannat kvar i Spånga alla dessa år.

7. Vilket/vilka är dina bästa resultat som badminton spelare?

Mina bästa resultat som spelare kan jag inte riktigt säga på rak arm utan det är nog ett hopkok av att vinna några b-Klass tävlingar samt någon a-klass tävling till att få vara med och spela i spångas division 1 lag någon gång. 

8. Vad Arbetar/pluggar du med när du inte är badminton tränare?

Just nu tillbringar jag min tid på en högskola i Danmark där jag studerar konst, film och skådespel. Innan dess har jag arbetat på Vinsta grundskolas högstadium som matematik och NO lärare.

9. Säg 3-5 egenskaper du anser en bra tränare ska ha.

En bra tränare för mig ska framförallt vara engagerad i sina elever. Den ska kunna visa eleven nya mål att sträva efter och hjälpa till hela vägen dit. Det är väldigt viktigt med en tränare som är kompetent inom sitt område för att det ska kunna bli en så bra träning som möjligt. En bra tränare ska vara tuff, hård och duktig på att variera övningar så att träningen fortsatt blir intressant och rolig.

10. Klubben ökar hela tiden trots vi inte har en egen hall,vad tror ni att det beror på?

Anledningen till att klubben växer så mycket tror jag dels är för att vi är den ända klubben som har träningslokaler runt omkring i västerorts delar Vällingby och Bromma. Men jag tror framförallt det beror på att när människor, både seniorer och juniorer, kommer för att testa på våra träningar så upplever dom denna härliga stämning jag nämnde tidigare och känner sig väldigt välkomna. Och därför tror jag att de flesta stannar kvar. Dessutom är ju badminton en väldigt rolig sport som är otrolig lätt att tycka om. 
En annan stor anledning till Spånga växer så snabbt är självklart vår egens Pierre Åhling som arbetar otroligt hårt för att Spånga Badminton klubb ska fortsätta blomstra.  
 

 

 
Uppdaterad: 28 FEB 2019 13:56 Skribent: Jerker Emilsson
Epost: Adressen Gömd

 Våra grupper på facebook 

Facebookgrupp - Juniorer    Spånga badminton - Seniorer
Juniorer       Seniorer

Följ oss på instagram

Följ oss på instagram!Våra sponsorer:

måleributiken i alvik

vår sponsor

vår sponsor

vår sponsor

 

 

Postadress:
Bromma Badmintonklubb - Badminton
Hansen, Författarvägen 47
16775 Bromma

Kontakt:
Tel: 087609550
E-post: This is a mailto link

Se all info