Hoppa till sidans innehåll

Digitalt skapande!


Friidrottsskola med digitalt skapande

En vecka med friidrott och digitalt skapande 
är ett unikt projekt mellan Bromma IF och Hello World! Under en vecka kombineras friidrottsträning med digitalt skapande där deltagarna får en både rolig och lärorik upplevelse. Lägret är ett dagläger som äger rum på Stockholm Stadion v.25, 26, 27 & på Kristinebergs IP v.32 i sommar för barn i åldrarna 7-13 år och hålls i utav ledare från Bromma IF och Hello World! 

Den digitala världen
Digitaliseringen fortsätter att breda ut sig och vi blir mer och mer exponerade för ny teknik. Digital kompetens är därför något som verkligen behövs och kommer behövas ännu mer av i framtiden. Som det ser ut i dag finns det nästan ingen undervisning i digitalt skapande schemalagd under skoltid trots att det finns ett enormt behov av IT-kompetens. Förhoppningsvis kommer detta att ändras då många börjar förstå är att programmering måste börja ses som vilket skolämne som helst. 

Friidrott och digitalt skapande
Det har länge varit vetenskapligt bevisat att fysisk aktivitet bidrar till bättre studieresultat. Vi har därför valt att kombinera fysisk aktivtet med digitalt skapande för att få ut det bästa av båda delarna. 

Vad är digitalt skapande? 
Hello World! har sedan 2015 annordnat egna läger för tjejer och killar där digitalt skapande står i fokus. Man får genom lättförstådda och roliga undervisningsprogram lära sig allt från att skapa spel till att bygga en egen hemsida!  Kolla gärna in videon nedan för att få en bild av hur det kan se ut på ett Hello World!-läger. 


Alla ska inte bli programmerare i framtiden likaså ska inte alla som läser svenska bli författare - digital kompetens behövs! 

Vi kommer tyvärr inte erbjuda lägret "Friidrott med digitalt skapande!" 2019. 

 

Uppdaterad: 20 FEB 2018 02:57 Skribent: Simon Bjernerup
Epost: Adressen Gömd

TOLVANLOPPET

25 MAJ 2019

Läs mer på Tolvanloppets sida!
Läs mer

 

___________________________

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

 CoopForum_kvadrat_Bromma

4.stadium_logotype

 

Mornington logga

 

 

ikon-farg-283px

SB_logo_rgb

Postadress:
Bromma IF - Friidrott
Friidrott, Västerled 26
16755 Bromma

Kontakt:
Tel: 08267772
E-post: This is a mailto link