Hoppa till sidans innehåll

FAQ


Jag har anmält mig till friidrottsskolan men inte mottagit något bekräftelsemejl?
Kolla gärna skräpposten, SPAM-mejl m.m. då den har en tendens att hamna där, om ni fortfarande inte hittar något ber vi er kontakta oss via This is a mailto link.

Ingår mat i friidrottsskolan?
Ja. Alla får varm, lagad lunch, att jämföra med skollunchen. På eftermiddagen får alla ett mellanmål levererat av Coop Forum Bromma.

Vad händer vid regn?
Vi kör friidrottsskolan som vanligt vid regn. Vi anpassar oss så gott som det går, men det finns inte möjlighet att vara inomhus. Se till att skicka med ordentligt med kläder alla dagar. En solig morgon kan bli en plaskblöt eftermiddag.

Mitt barn är allergiskt, hur fungerar det med maten?
Den leverantör vi har för maten ordnar mat för alla allergier. Se bara till att ni meddelar oss i god tid så att vi hinner ordna allt. Om ni meddelar oss först samma morgon kan ert barn bli utan mat!

Jag har ingen dator, hur gör jag då?
Har du som deltagare inte möjlighet att ta med dig egen dator går det att få låna. Men vi rekommenderar att du tar med dig egen dator då det endast finns ett begränsat antal samt att du kan fortsätta arbeta med dina projekt utanför friidrottsskolan då alla program att fritt tillgängliga. 

Jag har helt missat att anmäla och nu är det fullt, hur gör jag?
Det går inte att få in ett till barn om det är fullt. Allt eftersom det blir strykningar från de som är anmälda kommer det att frigöras platser. Därför kan det vara värt att titta till anmälningssidan varje dag, vi tillämpar inte någon kölista.

Hur fungerar det med betalningen inom sju dagar?
Datumet som står är det datum som pengarna ska finnas på vårt konto. Vilket innebär att ni måste lägga in betalningen ca två dagar innan för att den ska komma fram i tid. Den dagen skickar Plusgirot ett kontoutdrag till oss. Det kommer vanligtvis fram dagen efter, ibland kan det ta någon dag extra. När vi får detta sätter vi oss och prickar av betalningarna.

När alla betalningar är registerade för ett visst datum går vi in och raderar alla anmälningar som vi inte fått in betalningar för. Detta innebär att det tar några dagar efter sista betalningsdagen innan betalningen är registrerad. För att vi inte ska missa någon betalning så var noga med att ange ert anmälnings-ID och för- och efternamn!

Jag har missat att betala i tid. Vad gör jag?
Meddela oss så fort som möjligt och se om anmälan fortfarande finns kvar (använd adressen This is a mailto link). Om vi inte har hunnit stryka anmälan så får du ett nytt datum som pengarna ska vara inne. Om anmälan är struken får ni gå in och göra en ny anmälan.

Vad menas med hälften killar - hälften tjejer? 
Vi strävar efter en jämn fördelning mellan tjejer och killar då vi vill att alla ska ha möjlighet att delta. Hälften av platserna är därför avseeda för killar och hälften för tjejer. 

Vad innebär det att man finns på deltagarlistorna på internet?
När du anmäler ditt barn kan du välja om uppgifterna ska synas på internet. Om du väljer ja så kommer ditt barn upp i deltagarlistorna här på hemsidan. De underättar väldigt för de som vill anmäla sig och vara med samma vecka som någon kompis. Den information vi visar är endast namn, vecka och arena.

Behöver man några förkunskaper?
Inga förkunskaper krävs! Som deltagare lär du dig allt du behöver veta på plats.
Är du inte intresserad när du börjar veckan garanterar vi att du kommer bli under veckans gång! 

Vad kommer ni att göra på dagarna?
Vi låter barnen få pröva på alla friidrottsgrenar, få känna på ett spjut och hur det är att flyga i luften vid ett stavhopp. Få prova hur det är med tresteg och hur svårt det är att springa över häckar. Alla grenar blandas mycket med lek. Vi anpassar väldigt mycket efter barnets ålder. Ju äldre, desto mer går vi igenom hur man gör för att till exempel hoppa högre i höjd och stöta längre i kula. Man kommer även som deltagare få prova på att arbeta med digitalt skapande vilket innebär att man får göra allt från att bygga sin egen hemsida till att designa egna spel, här är det endast fantasin som sätter gränserna! 

Mitt barn vill jättegärna vara med sin kompis under veckan, hur gör jag?
När du anmäler barnet, skriv det i fältet för övriga önskemål. Det går alltid att ordna, men vi vill gärna veta era önskemål så tidigt som möjligt! Vi delar normalt in grupperna helt efter ålder med ca 20 st. i varje grupp.

Hur många barn är det i varje grupp?
Normalt är det ca 20 st. och 3 tränare. Utöver dessa tränare är det ytterligare tränare på idrottsplatsen. Totalt går det ca 6-7 barn per tränare.

Mellan vilka tider är friidrottsskolan?
Friidrottsskolan startar kl. 9.00 och slutar kl. 15.00 varje dag.

Mellan vilka tider är barnpassning? 
Barnpassning är mellan 08:00 - 09:00 på morgonen och 15:00 - 16:30 på eftermiddagen. 

Vilka är det som är tränare under veckan?
Det är framför allt de som är tränare i vår ordinarie träningsverksamhet och äldre aktiva i klubben. De flesta har flera års erfarenhet av att vara tränare, både i den ordinare träningen och på friidrottsskolan. Dessutom gör många som läser på GIH eller Bosöns idrottsfolkhögskola sin praktik på vår friidrottsskola.

Hur kommer jag i kontakt med er på dagarna under friiidrottsskolan?
Varje ansvarig på de respektive arenorna har mobiltelefon med sig. Nummer kommer att finnas här på nätet när friidrottsskolan närmar sig. Under friidrottsskolan kan ni dessutom ringa till vårt kansli (08-26 77 72). Inför friidrottsskolan kommer ni enklast i kontakt med oss via This is a mailto link.

Uppdaterad: 13 APR 2017 13:32 Skribent: Simon Bjernerup
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Bromma IF - Friidrott
Friidrott, Västerled 26
16755 Bromma

Kontakt:
Tel: 08267772
E-post: This is a mailto link