Hoppa till sidans innehåll

Femte raka segern för Herrar-A i Solna

29 NOV 2017 19:04
  • Uppdaterad: 29 NOV 2017 19:12

Solna VBK – Bromma Herrar-A

(26-24, 18-25, 19-25, 16-25)

 

Brommas Herrar-A har haft en fin inledning på säsongen. Fyra vinster i rad och totalt endast fyra tappade set. Förra omgången tog man sig an Sollentuna B på hemmaplan och vann då i tre raka set. Dagens ”bortaderby” spelas mot Solna som även de vunnit samtliga matcher så här långt fast med en match mindre spelad. Helt obesegrade i årets division 1 är endast Bromma A, Solna och Säter. Solna har gjort lite av en resa senaste året och vann division 2, med endast en förlust, i våras och har som sagt inlett säsongen i division 1 övertygande.

 

Till dagens match kom Bromma med en stabil trupp och saknade bara några få spelare från senaste omgången. Trots den tidiga starten kändes energin bra och efter uppvärmning/inspike ställde Bromma upp som de gjort senaste tiden. Efter en försiktig start, då båda lagen kände lite på varandra, kom Bromma att dra ifrån i mitten av första set. En bra serv och ett stabilt spel bäddade för detta och vid ledning 14-22 kändes det som Brommas ”första set-spöke” kanske var ett minne blott, men icke. Solnas nummer 15 steppar upp och totalt pulvriserar Bromma som inte riktigt får till sitt mottag. Två time-out och ett byte senare är ställningen plötsligt 24-22 för hemmalaget. Trots att spelet överlag varit stabilt och Bromma känt sig som de bättre laget så hämtar de sig inte riktigt efter detta och Solna vinner tillslut första set med 26-24.

 

Bromma deppar inte över det utan tar med sig det positiva från första set in i nästa. Servmottaget blir klart bättre och Bromma visar gång på gång att de är bättre i både anfall och försvar. Servarna är fortsatt bra och sätter press på Solna som hela tiden tycks hitta på alternativa lösningar för att få till sitt anfall. Andra set slutar 18-25 och tredje slutar 19-25. Bromma är snäppet vassare på alla positioner ju längre matchen lider och med ett stabilt block kommer inte Solna riktigt till som de stundvis visar att de kan. Sista set varar bara i dryga kvarten och Bromma vinner även det komfortabelt med 16-25.

 

Detta var första riktiga provet för Bromma som visade att de verkligen är med och slåss om en torpplacering detta år. Med fem raka vinster och endast fem förlorade set ligger Bromma nu tvåa i en aningen haltande tabell. Framför Bromma ligger förra årets vinnare Säter som imponerande nog bara har förlorat ett set på sina fem första matcher för säsongen. Brommas möter Säter redan i nästa omgång då herrarna tar sig upp till Säter under adventshelgen.

 

(Matchen spelades söndagen den 26/11, 10.00 i Solnahallen)

Skribent: Emanuel Lundin
Epost: Adressen Gömd

 

Våra samarbetspartners

Bromma Webbutik
Bromma Webbutik

 

 

Sommaraktiviteter

 

Sponsorhuset

 


 Vill du synas här?
Maila
This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Bromma KFUK-KFUM - Volleyboll
Volleybollsektionen, Box 14023
16714 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 08262756
E-post: This is a mailto link