Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust i Säter för Herrar-A

05 DEC 2017 17:42
  • Skapad: 05 DEC 2017 17:42

Säters IF VBK  – Bromma Herrar-A

(26-24, 25-11, 25-22)

 

Bromma åkte under adventshelgen upp till ett snöigt Säter efter en komfortabel seger mot Solna i förra omgången. Innan förra omgången hade varken Solna, Säter eller Brommas herrar-A förlorat en match men efter Brommas seger så letade man sig alltså förbi Solna i tabellen (som förvisso hade och fortfarande har en match mindre spelad). Säter å andra sidan hade inte mött något av lagen innan denna omgång men vunnit sina fem första matcher med endast ett (!) förlorat set. Matchen kom att bli, som speakern i Säter skämtsamt sa, lite av en seriefinal.

 

Bromma kom upp till Säter med gott mod. Efter en så fin inledning på säsongen gick det såklart positiva tongångar i laget. Historiskt sett så är Säter är en svår motståndare för Bromma, man får leta sig tillbaka många år för att ens hitta en set-vinst, något som både de mer etablerade och nya Bromma-killarna kände till. Detta skulle alltså på riktigt bli en kraftmätning för årets a-lag.

 

Bromma ställde upp med nästan identisk sexa som mot Solna helgen innan och matchen började precis som man ville. Med få egna misstag och bra servar som satte press på Säters anfall drog Bromma ifrån i första halvan av setet. Vid ställning 12-16 kände Bromma-killarna att detta skulle bli ett side-outande fram till 0-1 i set. Säter tyckte dock annorlunda och höjde sig ordentligt i andra delen av setet. Med ett välstrukturerat försvar och bra passar åt de sig in i setet och efter setboll både för Bromma och Säter vann tillslut hemmalaget med 27-25. Trots den snöpliga slutet så var speaker och publik på helvarv, ett sådant set hade de ännu inte sett i år och båda lagen spelade på en väldigt hög både lägsta– och högstanivå.

 

I andra set malde hemmalaget på som att första aldrig hade slutat. Då Bromma hade svårt med servmottagen sjönk självförtroendet rejält och trots att bollen ibland letade sig till rätt ställe fanns inte riktigt modet att sätta dit den och ta poäng. Publiken undrade nog vad som hade hänt med Bromma som hade imponerade så i första. Säter servade otroligt bra, det ska inte förglömmas, men Bromma tog sig inte ur svackan vilket såklart var ett misslyckande. Trots att de revancherade sig en aning i slutet kom hemmalaget tillslut att vinna andra set med 25-11.

 

I tredje set var Bromma mer på tå igen. Revanschlusten nästa lyste i blicken och Bromma hittade äntligen tillbaka till sitt spel. Tredje set var kanske inte riktigt lika mycket av en rysare som första men överlag väldigt välspelat. Bromma hade dock fortsatt svårt att ta poäng, Säter var bra med i block och försvarspelet var stundvis irriterande bra. Att deras passare sen lyckades skapa farliga möjligheter av nästan alla framspel var de som tillslut kom att göra skillnaden. Tredje set slutade 25-22 och Bromma lyckades alltså inte ta ett set mot dessa ”division 1-giganter” denna match heller.

 

Om man bortser från resultatet fanns det mycket positivt att hämta ur denna match. Trots att lägsta nivån stundvis blir för låg och att svackorna tenderar att pågå lite för många bollar så spelade Bromma en fin volleyboll uppe i Säter. Brommas herrar-A är också ett relativt nytt lag, många spelare spelar sin första säsong och framåt våren är självklart målet att komma åt Säter som nu har 18 poäng med sex vinster och fortfarande endast ett förlorat set. Bromma ligger tätt bakom med 13 poäng, fem vinster och alltså en förlust. Bromma kan inte annat än att lyfta på hatten och välkomna Säter ner till huvudstaden i mars nästa år.

 

(Matchen spelades lördagen den 2/12, 15.00 i Skönvikshallen)

 

Nästa helg, lördagen den 9/12, spelas ett internt derby i Kanalhallen. Brommas herrar-A som står som matchvärdar välkomnar ”gubbarna” från herrar-B för ännu ett klassiskt möte. För alla som önskar komma så startar matchen 15.45. Välkomna!

 

Skribent: Emanuel Lundin
Epost: Adressen Gömd

 

Våra samarbetspartners

Bromma Webbutik
Bromma Webbutik

 

 

Sommaraktiviteter

 

Sponsorhuset

 


 Vill du synas här?
Maila
This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Bromma KFUK-KFUM - Volleyboll
Volleybollsektionen, Box 14023
16714 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 08262756
E-post: This is a mailto link