Hoppa till sidans innehåll

Vinst för både Herrar A och B!

27 OKT 2016 19:22
I lördags, den 22/10, var det hemmamatch för båda Brommalagen. Herrar B inledde med att vinna mot Teknikum med 3-1 (25-14, 20-25, 25-18, 29-27) och Herrar A fortsatte sen med vinst mot KFUM Örebro med 3-0 (25-17, 25-23, 25-12).
  • Skapad: 27 OKT 2016 19:22

Som vanligt blev det en lång och tuff match mellan Herrar B och Teknikum, enligt vanligt mönster under väldigt många år. En övertygande seger för hemmalaget följdes av en relativt klar seger för bortalaget i andra set. Teknikum hade oturen att tidigt i matchen få en spelare skadad, en spelare som dittills varit dominerande i sitt lag. Hur stor betydelse det fick för slutresultatet kan man bara spekulera om men att det sannolikt hade blivit ännu tuffare för Herrar B med honom på plan är ganska säkert. Tredje set spelades övertygande hem av hemmalaget och segern kändes nära. Men, som vanligt mot Teknikum, så kan det svänga över igen. Bortalaget tog direkt kommandot och hade under setet ledningen med fyra poäng vid säkert fyra tillfällen. Hemmalaget kämpade sig ikapp för att sen bli frånåkta igen. Inte förrän det blev 23-23 var Herrar B ikapp och sen blev det en riktig rysare som inte slutade förrän vid slutställningen 29-27, efter setbollar åt båda hållen. Efter att en del lite tveksamma domslut tidigare i setet gått i Teknikums favör så fick Herrar B tillbaka dessa i slutet av setet, vilket blev avgörande.

Herrar A mönstrade ett lag med ett par spelare som är nya för säsongen och som håller på och spelar ihop sig med resten av laget. Motståndare var KFUM Örebro som ställde ett decimerat manskap på plan, endast sju man varav en spelade libero, pga att de även hade en bortamatch på Åland på söndagen och hade spelare som inte kunde spela båda matcherna. Setsiffrorna är ganska talande för matchen. Bara i andra set bjöd Örebro på hårt motstånd. I sista set var det utklassning och bortalaget mäktade bara med 12 poäng.

Med dessa båda segrar så delar Brommalagen på tredjeplatsen i serien efter tre spelade matcher, båda med två segrar och en förlust. Herrar A spelar sin nästa match på Åland, mot Jomala, på lördag den 5/11. Herrar B spelar borta på söndag den 6/11 mot Sollentuna B.

Skribent: Håkan Hedengård
Epost: Adressen Gömd

 

Våra samarbetspartners

Bromma Webbutik
Bromma Webbutik

 

 

Sommaraktiviteter

 

Sponsorhuset

 


 Vill du synas här?
Maila
This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Bromma KFUK-KFUM - Volleyboll
Volleybollsektionen, Box 14023
16714 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 08262756
E-post: This is a mailto link