Hoppa till sidans innehåll

Karateregler/Dojoregler


Tävlingsregler,med mera:

https://iof2.idrottonline.se/SvenskaKarateforbundet/Tavling/Domare/Dokument/

 

 

Bromma Karateklubbs Dojoregler: 

1. När man kommer in i Dojon bugar man, detsamma gäller när man lämnar Dojon. Uppställning i Dojon ska alltid ske i gradordning. Under hälsningsceremonin bugar man två gånger: en gång mot Sensei(s) och en gång mot varandra (Otagani Rei).

2. Vår karatehälsning är ”OSU”, en internationell karatehälsning som uttalas högt och tydligt. Ordet används även till att visa att man förstått det instruktören har sagt och ska alltså användas istället för “Ja”. 

3. Kommer man för sent till träningen, sätter man sig ner i Seiza och väntar på tillåtelse från instruktören att ställa sig i ledet.

4. Dräkten (Gi)  ska alltid vara hel och ren. Stryk gärna dräkten (ska inte torktumlas).  

5. Ingen elev får lämna Dojon utan att först ha frågat instruktören om tillåtelse.

6. Finger- och tånaglar ska alltid vara kortklippta för att undvika skador.

7. Smycken/klocka får inte användas under träning p.g.a. skaderisk.

8. Det läggs stor vikt på en god träningsinsats och en respektfull inställning till karaten. Det är enbart den ledande instruktören som rättar eleven. Eleverna ska inte rätta varandra!

9. I träningslokalen (Dojo) fodras ett korrekt uppträdande samt att instruktörens anvisningar följs. I stället för att fråga om tekniken, ska man testa sig fram. Vägen till att kunna tekniken är lika viktig som att kunna den (= Budo - kampens väg).  

10. Vill man fråga om något, ska man räcka upp en hand och vänta tills instruktören ser det. Om instruktören tillrättavisar eleven, svarar eleven med: Osu Sensei (Sempai)! 

11. Vid längre frånvaro än 1 vecka - hör av dig till Sensei (skicka gärna ett mejl eller sms). Elever i tävlingsgruppen hör av sig tidigare.

Uppdaterad: 18 SEP 2017 13:26 Skribent: Harald Janke

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Postadress:
Bromma KK - Karate
Harald Janke, Plåtslagarvägen 2
16831 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info