Hoppa till sidans innehåll

Om Bromma RK


Verksamhetsidé
Bromma Ridklubb är en ideell förening och sammanslutning av för ridsporten intresserade med ändamål att bl.a. främja ridningen i Sverige på sätt som anges i Ridsportförbundets stadgar.

Bromma Ridklubb ska, i samverkan med Äppelvikens Ridskola, främja en verksamhet som stimulerar till ett livslångt intresse för hästen och ridsporten.

Värdegrund
Vi värdesätter:

  • respekt & kunskap
  • ärlighet & glädje
  • vilja & kreativitet
  • rättvisa

Om Bromma Ridklubb

Bromma Ridklubb är en intresseförening för alla elever som rider vid Äppelvikens Ridskola, men det finns även privatryttare som är medlemmar i BRK. Det finns ett nära samarbete mellan klubben och ridskolan, där klubben ansvarar för största delen av den avsuttna verksamheten. Ridskoleverksamheten bedrivs av Äppelvikens Ridskola som äger hästarna, arrenderar anläggningen av kommunen och ansvarar för all ridundervisning.

 

Bromma Ridklubb bildades 1939. Av Stockholms Läns cirka 130 ridklubbar tillhör Bromma Ridklubb en av de 15 största. Klubben är helt ideell och leds av en styrelse. Det finns även en ungdomssektion, tävlingskommitté och vårtävlingskommitté inom klubben som alla har varsin representant med i styrelsen.

 

Klubben har drygt 550 medlemmar där fler än hälften av medlemmarna är barn och ungdomar. Klubben har en bred och aktiv ungdomsverksamhet, mycket tack vare möjligheten att få ha en fritidsledare anställd på anläggningen. Bromma Ridklubb och Äppelvikens Ridskola driver därmed en av statsdelen Brommas största fritidsgårdar. 

Bromma Ridklubb har med lag i hoppallsvenskan bestående uteslutande av ridskoleekipage.

     
Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:51 Skribent: Sophie Piir

Vi tackar vår huvudsponsor!

logga.jpg

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....