Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Vavva, Andy och Caroline

Äppelvikens Ridskola


www.ridskolan.se

Äppelvikens Ridskola drivs sedan 1980 av Claes och Marianne "Vavva" Lagergréen och sedan en tid tillbaka även av sonen Anders "Andy" Lagergréen. Ridskolan arrenderar Åkeshovs ridanläggning av Stockholms Stad. Parallellt med att driva ridskolan har Andy även en karriär som tävlingsryttare inom hoppning på nationell nivå. Ridskolan har även välutbildad personal som genomgått av Svenska Ridsportförbundet anordnade ridlärar- och ledarbildningar till sin hjälp.

Ridskolan äger sammanlagt 58 hästar och ponnier. Majoriteten deltar i ridskoleverksamheten, men ett tiotal är skolhästar under utbildning eller tävlingshästar som tävlas framgångsrikt av syskonen Anders och Caroline Lagergréen. Många av dessa blir efter tävlingskarriären läromästare för ridskolans elever. Verksamheten bedrivs 7 dagar i veckan, antalet ridande är ca 600 per veckan. Inom ridskolan bedrivs ridning för både seniorer och juniorer samt special grupper i hoppning och dressyr.

Undervisning sker från nybörjarnivå till erfaren nivå på ponny, för hästlektioner krävs viss ridvana, undervisningen sker upp till LA nivå.

Rutiner i samband med ridlektion

Ridskolan använder sig av systemet Hippocrates där du kan se vilken ponny/häst du ska ha och enkelt kan bocka av när du kommit till din ridlektion. Du kan även se dina fakturor och andra uppdateringar från Ridskolan samt avboka din lektion och skriva in en kommentar till din ridlärare. 


Avbokning och igenridning

Om du inte kan komma till din ridning är det viktigt att du meddelar oss i tid så vi kan fördela hästarna på bästa sätt. Avbokning ska ske i så god tid som möjligt men senast kl.12.00 på vardagar och senast kl 08.00 på helger. Har du avbokat din lektion i tid har du möjlighet att i mån av plats rida igen i en likvärdig grupp.Ridskolans personal gör sitt bästa för att erbjuda platser för igenridning, men en förutsättning för det är att vi får in eventuella avanmälningar i tid.

 

För övriga frågor eller mera info vänligen kontakta oss på:
 

Telefonnummer

Stallet 08-25 52 52

Vavva mobil 0708-25 52 30

Andy mobil 0709-79 79 87

 

E-post

This is a mailto link

 

Hitta hit - karta!

 

Adress

Besöksadress: Åkeshovsvägen 31, 161 26 Bromma

Postadress: Box 53, 161 26 BROMMA

Uppdaterad: 26 SEP 2020 12:02 Skribent: Sophie Piir

Vi tackar vår huvudsponsor!

logga.jpg

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....