Hoppa till sidans innehåll

Årsberättelse 2010

14 APR 2011 10:27
ALLMÄNT
Vintern 2010 bjöd på ett uppsving för längdskdåkningen. Snön kom först vid Lucia, men sen höll kylan i sig tills mitten av mars då allt plötsligt smälte bort. Brottby SK hade 15 ungdomar och 29 vuxna som tävlade aktivt under säsongen.

VASALOPPSVECKAN
Vasaloppen är den tveklöst största tävlings evenemanget med 40 starter från Brottby, varav 9 ungdomar. Som bäst var våra ungdomar 10:a i Ungdomsvasan. Bäste vuxna var Peter Nordström på 996:e plats. Han var därmed också bäst i Vallentuna.

UPPLANDS DISTRIKTSMÄSTERSKAP
Upplandsklubbarna tävlar i Stafett, Fristil, Klassiskt och Sprint. Konkurrensen är hård åkare från alla klubbarna i Uppland. Brottby har också många mycket bra ungdomar som under 2011 kammade hem inte mindre än 3 guld, 2 silver och 2 brons. Grattis alla ungdomar!

UNGDOMS SM I BORLÄNGE
För första gången på mycket länge hade Brottby SK en representant i Ungdoms SM. John Ramström gjorde en strålande instats och slutade på 37:e plats.

FOLKSAM CUP I ÖRNSKÖLDSVIK
Varje år tar Uppland ut de bästa ungdomarna i åldern 16-17 år för att i en Riksfinal tävla mot alla andra distrikt. John Ramström och Gustav Strömberg från Brottby SK var med och tävlade under 3 dagar mot övriga Sverige. De lyckade placera sig på 35:e och 52:a plats.

KALLE ANKA CUP
KALLE CUP Riksfinal samla liksom Folksamcup deltagare från hela Sverige. Uppland sätter ihop en trupp med det bästa de har. Martin Herbert deltog frpn Brottby SK och lyckades ta en slutplacering som 16:e. Imponerande!

ÖVRIGA TÄVLINGAR
Utöver dessa tävlingar så deltog Brottby SK även i Storvretaloppet (Anna Herbert vann sin klass), Kanonloppet (Anna Herbert tog en 2:a plats), Vegavallsloppet (Anna Herbert vann sin klass), Skinnarloppet, bessemerloppet, Kölsjörännet, Engelbrektsloppet, Svelandsmästerskap (Johan Herbert blev 2:a), Orsa Skimaraton, Lindmansloppet, Storvretaloppet/UNT cup (Anna Herbert vann sin klass).

UPPLANDS TRÄNINGLÄGER I IDRE
Brottby SK hade 11 deltagare i Upplands Skidförbunds Distriktsläger

BROTTBY SK TRÄNINGSLÄGER I HARSA/TÄNNDALEN.
varje år har Brottby SK ett träningsläger i Harsa. Pga utebliven snö i nitten av december så tvingades vi flytta det till Tänndalen. Längre körväg men snö!!

BROTTBYLOPPET
När Brottbyloppet skulle gå av stapeln så inföll en av vinterns kallaste dagar. På morgonen var den -28 grader och det blev aldrig varmare än -20 grader. Det var med sorg som vi tvingades blåsa av loppet eftersom tävlingar inte får köras med ungdomar när det är så kallt.

  • Uppdaterad: 12 SEP 2011 17:36

Skribent: Erik Strömberg

Postadress:
Brottby SK - Skidor
Box 13
18603 Brottby

Kontakt:
Tel: 0851241753
Fax: 0851241456
E-post: This is a mailto link

Se all info