Hoppa till sidans innehåll

Elisabeth Lakso Klar för VM

21 APR 2016 11:44
Vi gratulerar BTF`s Elisabeth Lakso till en plats i VM.
Här följer en intervju med Elisabeth
  • Skapad: 21 APR 2016 11:44

  
1, Namn och ålder; Elisabeth Lakso 54 år
 
2, Hur är du som person? Positiv. Tycker om att vara ute i naturen alla årstider, skidor på vintern, trädgård på våren, skärgården på sommaren svampskogen på hösten. Och så gillar jag TENNIS Ler
 
3, Var startade karriären ? Klubb ? När började du spela? Jag började spela som 6-åring i Uddevalla TK, min mamma Siv var tennistränare och spelade också själv.
 
4, Hur var junior tiden? Spelade du mkt tävlingar som junior? Tävlade mycket fram till ca 16 års ålder sen mest seriespel och DM. Som 12-åring kom jag 3:a i singel och 2:a i dubbel på JSM. Jag spelade också 5 Sverige finaler i Kalle Anka Cup med bästa placeringen 3:a som 13 åring.
 
4, Vad älskar du med tennis? Det är ett bra sätt att röra sig, det är kul att jaga en boll. Det kräver också en hel del strategi, och man har ju oftast bara sig själv att jobba med. Sen är det socialt runt omkring tennisen när man spelar seriespel t.ex.
 
5, Är du en tävlings människa? Ja, om det är saker där jag kan vinna, som t.ex tennis. Jag är inte tävlingsinriktad på sånt jag inte kan så bra.
 
6, Vilket märke spelar du med? Prince
 
7, Favorit slag? Rak forehand och rak backhand, älskar passerslag i dubbel.
 
8, Spelstil? Baslinje spel
 
9, Föredrar du helst singel eller dubbel? Båda är kul på sitt sätt, spelar ofta både singel och dubbel i serien, och SM. Jag är dock noga med att spela med personer som har samma inställning till tennis som jag.
 
10, Att komma med i ett landslag är stort, hur känns detta? Jättekul Ler. Det är alltid en stor dominans av spelare från Stockholm i D50, 55 och 60 är det 12 damer uttagna, varav 10 från Stockholm, så bara jag och Christina Bogestrand GLTK är “utsocknes”. Uttagningarna går ju inte efter rankingen utan en kommitté utser.
Vi önskar Elisabeth och svensk tennis ett stort lycka till!!!
BTF20160421
Skribent: Sofia Brun

Adressinformation:

Brottkärrs TF

Brottkärrs Tennisväg 9

436 58 Hovås

E-Post: This is a mailto link

Instagram: @brottkarrstennis

 

Bankgiro: 5676-2701

 

Swish nr: 1234218798

Postadress:
Brottkärrs TF - Tennis
Brottkärrs Tennisväg 9
43658 Hovås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info