Hoppa till sidans innehåll

Klubbchefen har ordet

13 FEB 2019 15:32
Kära tennisvänner,

det är snart dags för årsmöte 2019 och vi kunde för ungefär en månad sedan summera tennisåret 2018. Och nu blicka framåt.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2019 15:32

 

 

I januari 2018 klev jag på rollen som ytterst ansvarig för verksamheten på Brottkärrs TF. Det var med spänd förväntan jag tog mig an uppdraget en kall men solig januaridag. Några tidiga mål sattes upp: Hur vi skulle arbeta, vad vi specifikt skulle arbeta med och förbättra, och sedermera, vilka som skulle ingå i besättningen. En lite annorlunda tågordning kanske, men för mig som tidigare studerat föreningen mer på håll kändes detta viktigt. Att först och främst bibehålla ruljangsen, det vardagliga arbetet, men samtidigt sätta mål för utvecklingen, att följa en vision som föreningen satt. Och att sätta rutinerna.

Brottkärrs TF vill vara en levande förening i sydvästra Göteborg med tennisspelare i alla åldrar, oavsett ambition. Vi älskar när vuxna nybörjare förhör sig om en kurs. Lika mycket gillar vi mini-tennis barnen som vid knappt fem års ålder har ögon som det brinner i. Eller de äldre juniorerna som vill satsa ännu hårdare. Mycket handlar om tre viktiga punkter: Att ha roligt på banan. Att vilja lära sig. Att vilja utvecklas. Och det är nästan alltid så att när punkt 2 och 3 realiseras som punkt 1 uppfylls. Att ha roligt på banan.

En mycket varm junidag hade vi en jubileumsfest där vi firade 110 år som förening. Vi är med detta en av Sveriges äldsta tennisföreningar. Vi kunde inte haft mer tur med vädret, solen gassade och vi hade uppvisningsspel av fd världsspelare på vår nya grusbana. Vi hyrde in korvservering, barnen lekte, spelade tennis och var med på poängpromenader. Folk drack bubbel. Det var en fantastisk dag!

Vi har under året sett många nya elever komma till oss, och totalt sett under 2018 har vi aldrig haft så stor omsättning på juniortennisen. Nysatsande vuxentennisen med dess kurser har ökat med dramatiska 185% och vi hade, när vi nu gick in i det nya året 2019, nära 70 elever i vuxenkurser. Vi passerade också en magisk siffra, över 700 betalande medlemmar fördelat på junior, senior och familjemedlemskap. Så långt allt gott med vår fina tennisförening.

Samtidigt kunde vi konstatera att vi belastades av stora tunga investeringar och ökande personalkostnader. Grusbana 2 ute lades helt ny under våren. Denna kostnad ihop med kostnaden för grusbana 1 (klar hösten 2017) belastade såklart ekonomin, även om vi höll budget på ett hyfsat tillfredsställande sätt. I tillägg till detta bytte vi en massiv entrédörr, lade ny ytbeläggning på Plexi Pave-banorna i hallen, bytte lysrör, byggde nytt admin-kontor och bollrum i hallen samt mur vid gamla klubbstugan och staket kring utebanorna. Men vi redde ut dessa kostnader och alla leverantörer har fått betalt. Sådant glädjer oerhört mycket. Samtidigt har vi haft mer kostnadskontroll på Airdome. Driften är mycket dyr men genom att anpassa uppvärmningen till våra bokade pass står den väldigt sällan tom och ”eldar för kråkorna”. Resultatet 2018 ser ut at bli bättre än 2017. Och vi kan nu blicka framåt mot nya intäkter och nya investeringar för 2019. Bland annat ligger ett nytt passersystem med kodlås samt staket kring själva spelytan på grusbanorna i pipelinen. Allmän uppfräschning av hallen kommer vi att fortsätta med. Det finns alltid något att göra!

Lyckligtvis fick vi med oss nästan alla sponsorer under 2018 och några nya tillkom. Netto dubblade vi sponsorsintäkterna och vi är oerhört tacksamma för företag som vill vara med och stötta oss och vår verksamhet. Utöver känslan att bidra till barn och ungdomsverksamhet får företagarna möjlighet att synas i ett växande område och tennisbanorna blir en bra social knytpunkt i området. Det märks att intresset är stort.

Brottkärrs TF har länge varit kända för sin bredd. Med nära 300 juniorer i olika tennisskolor har vi fostrat många spelare. Dock, som med många andra sporter, slocknar intresset efter några år, andra intressen tar över. Och så kanske det ändå ska vara. Anledningen till att barn slutar i tennisskolan får dock aldrig vara att träningen var för dålig. Det vägrar vi att acceptera.

En ren chefstränarroll skapades under hösten 2018 och den tilldelades Petter Milleding. En mångkunnig tennisspelare och Malmö-son som lever med tennis nästan dygnet runt. Petters driv och vilja att utveckla grupper samt planera in framtid är en styrka som jag är säker att alla kommer se mycket av. Samtidigt anställde vi en nygammal bekant i början av året, Niklas Sahlstedt. Niklas sökte sig tillbaka till tennisen efter tid av föräldraledighet och utbildning. Vi är oerhört nöjda med att Niklas valde att återkomma till oss. Han syns numer ofta ute på våra banor med Petter och Oscar Sallmén!

Oscar jobbar mest med att utveckla de yngre juniorerna, hjälper oss i tävlingar med sitt tävlingsledarskap samt bistår i seriespelet. Petter går in och roddar nysatsningen med de äldre juniorerna, och har börjat köra match-kvällar och annat som ska sporra eleverna lite extra. Niklas är väldigt allround och hanterar både yngre elever och vuxna på ett mycket kompetent sätt. Alla tre är dessutom utmärkta i privatträningar. Det känns som att vi har en kraftfull uppsättning inför 2019 ihop med alla duktiga timtränare.

Till sist, men inte minst, i oktober arrangerade Brottkärrs TF Vintertour-tävlingen, en förbundstävling med prispengar och tävlingspoäng, som brukar samla ett bra startfält. Det blev lite speciellt när vi under veckan i tidigt november fick besök av Björn Borgs son, Leo Borg tillhörande KLTK. Han tog sig in i tävlingen via ett wild-card, tog sig ända till finalen blott 15 år gammal, där han föll mot 3 år äldre John Hallqvist Lithén från GLTK. Med nära 100 personer i hallen under finalmatchen gav detta mersmak och vi har stora planer inför nästa tävling som vi återkommer till under året.

Med förhoppning om ett riktigt fint tennisår!

 

August Dunér

Klubbchef


Epost: Adressen Gömd

Adressinformation:

Brottkärrs TF

Brottkärrs Tennisväg 9

436 58 Hovås

E-Post: This is a mailto link

Instagram: @brottkarrstennis

 

Bankgiro: 5676-2701

 

Swish nr: 1234218798

Postadress:
Brottkärrs TF - Tennis
Brottkärrs Tennisväg 9
43658 Hovås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@brottkarrs-tenn...

Se all info