Hoppa till sidans innehåll

Hur coronaviruset påverkar oss på tennis

31 MAR 2020 13:19
Den 27 mars beslutade regeringen att införa förbud mot allmänna sammankomster med över 50 personer. Det nya förbudet trädde i kraft söndagen den 29 mars och gäller tills vidare.
  • Skapad: 31 MAR 2020 13:19

Regeringens beslut om att allmänna sammankomster med mer än 50 personer förbjuds påverkar i viss mån även BTF. Folkhälsomyndigheten rekommenderar motion och att tennisträning kan fortsätta bedrivas på BTF. Grund- och förskolor hålls öppna och påverkas inte av regeringens beslut. Vi skulle dock önska att föräldrar i möjligaste mån endast lämnar och hämtar sina barn till träning så att de som befinner sig i hallen är spelare på banorna samt personal. Vi undanber oss alltså ”publik” i samband med träningarna.

 

I övrigt så gäller ju precis som tidigare de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har lagt ut på sin hemsida gällande:

Rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar med anledning av covid-19: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

På Folkhälsomyndigheten finns också generella råd som väl alla känner till numera: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/

Nya beslut i BTF kan givetvis behövas att tas framöver utifrån nya beslut från regeringen och nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Sammantaget så tänker vi just nu:

  • Vi litar på föräldrar och vuxna att kunna avgöra om barn eller de själva hostar eller har feber men att vi (tränare) ifall barn hostar eller verkar hängigt kan meddela barnet att vänta utanför banan och att personal ringer föräldrar för hämtning.

Är barn och vuxna friska så är tennis något roligt att se framemot i dessa i övrigt dystra och oroliga tider. Vi har handsprit samt mycket tvål och vatten på tennis, upprätthåll god handhygien samt undvik att ta i hand. Kan ni hoppa över duschen är det nog väldigt positivt.

Med en kall hjärna och ett varmt hjärta kommer vi att klara oss bra, är vår fasta förhoppning.

-Varmt välkomna till oss-

August Dunér, Klubbchef BTF

Styrelsen, BTF

Skribent: August Dunér
E-post: Adressen Gömd

Adressinformation:

Brottkärrs TF

Brottkärrs Tennisväg 9

436 58 Hovås

E-Post: This is a mailto link

Instagram: @brottkarrstennis

 

Bankgiro: 5676-2701

 

Swish nr: 1234218798

Postadress:
Brottkärrs TF - Tennis
Brottkärrs Tennisväg 9
43658 Hovås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@brottkarrs-tenn...

Se all info