Hoppa till sidans innehåll

Enebyberg 2012


UTBYTESMATCH MOT ENEBYBERG IF TENNIS 2012-05-12/13.

Lördagen  den 12 maj och söndagen den 13 maj så var Enebybergs TK  (Stockholm) inbjudna till en utbytesmatch mot BTF´s  ungdomar födda 98/99/00/01/02/.
Anledningen  till att vi BTF bjöd in ETK till BTF för ett utbyte var att vi tyckte att vi  stod för samma värderingar att lagspel  är viktigt för våra ungdomar för att utvecklas i tennisen som annars är en  alltför individuell sport.

ETK och BTF  tycks stå för samma värderingar m a p hur man kan utveckla tennisen med koncept  som är lagspelsgivande och på så  sätt få tennisungdomar att tävla mera i turneringar som förekommer idag och som  kommer att kanske förändras i framtiden  till att bli mera lagspelsorinterade.

ETK kom med  8 st killar födda 99 till 04 och BTF representerades av 3 tjejer 99/98 och 7  killar födda 01/02 där upplägget var att lägga ihop  alla vunna games tillsammans för respektive lag.

Efter första dagen, som var enbart singlar, så hade BTF ett övertag som hämtades upp i dubbeln av ETK på söndagen. Vissa "gubbdubblar" avslutade slutresultatet så att BTF fick en visst övertag efter dagarna två!

Förutom lagspel så bjöds det på korv, hamburgare, saft, prickikorv m m samt på sociala spelmoment med unga som gamla. Vädret gjorde att vi kunde spela på två grusbanor utomhus och 3 banor inomhus vilket gav oss alla ett mervärde i detta fantastiskt roliga utbyte!

Alla ungdomar och vi vuxna uppskattade detta utbyte och hoppas på ytterligare träffar, kanske redan till hösten när Stockholm Open spelas, med utbytesmatcher mellan ETK och BTF och sen titta på proffsen på Stockholm Open.

Tävlingsledare var Jon Bjelkholm som tillsammans med Anders Lindgren ETK hade kommit överens om spelupplägget.

Norbert Johansson, BTF, såg till till att banorna var i bra skick samt såg till att alla fick mat o dryck!
Något som absolut ska belysas är att alla ungdomar som spelade; visade upp ett mycket bra uppförande!!!!!! Efter gruppfoton att tacktal så åkte stockholmarna hem vid 13.00-tiden på söndagen trötta men mycket nöjda efter en fantastisk helg!"

Ett tillägg till ovanstående var att när alla ovanstående matcher var avslutade så anländer vår Thea Tobrand från Säröspelen där hon van finalen för "F10 2;a chansen" varför vi ger Thea ett STORT GRATTIS!!

Vid pennan; Lars Freme, BTF

 
 

 

Uppdaterad: 20 OKT 2014 16:37 Skribent: Niklas Sahlstedt

Postadress:
Brottkärrs TF - Tennis
Brottkärrs Tennisväg 9
43658 Hovås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@brottkarrs-tenn...

Se all info