Hoppa till sidans innehåll

FÖRENINGEN


BROTTKÄRRS TENNISFÖRENING

En av Sveriges äldsta tennisföreningar med nylagda banor, som 2018 firade 110 år av verksamhet. BTF är dessutom en av västra Sveriges största tennisföreningar sett till antalet medlemmar, drygt 800 st, och mandat i förbundet. Föreningen finns i ett perfekt läge vid kusten nära Amundöns friluftsområde i sydvästra Göteborg. Vi erbjuder tre hardcourtbanor (hallen) och en nyetablerad grusbana (Airdome) inomhus. Sommartid två nyetablerade grusbanor utomhus i en ren idyll. Det finns även en ny greenset mini-tennisbana med fint bollplank för de yngsta att använda dygnet runt. Vi erbjuder bred verksamhet i ett demografiskt kraftigt växande område. Klubben erbjuder daglig tennisskola för barn, tennisskola för vuxna, privatträning och är tävlingsarrangör. Utöver detta fasta abonnemang, lösa bokningsbara timmar och sommarläger. Som medlem hos oss får du tillgång till en på många sätt unik tennismiljö i Göteborg med högklassiga tennisbanor, både ute på nylagda gruset och inne på nyrenoverade hardcourt plexi-pave.

 

Även om vi är väldigt stolta över att vi bedriver vår verksamhet i en av Sveriges finaste tennisanläggningar är det ändå tennisverksamheten och den sociala miljön som vi vill ska karaktärisera BTF. Som idrottsförening har vi en viktig uppgift i att skapa gemenskap mellan människor. Därför vill vi att klubben ska fungera som en naturlig samlingspunkt både för tennisspel och social samvaro.

 

I Brottkärrs Tennisförening har vi tagit fasta på att tennis är en idrott för hela livet och strävar efter att erbjuda alla våra medlemmar bra tennisspel oavsett ålder eller spelnivå. Som ett stöd i arbetet med spelarutveckling har vi utarbetat en egen träningsfilosofi, "BTF-modellen", som präglar verksamheten hela vägen från minitennisen för våra allra yngsta medlemmar till elitsatsningen för våra seniorspelare.

 

Vi har också tagit fasta på att tennis är en tävlingsidrott. Det innebär inte att alla som spelar tennis behöver ha ambitionen att bli en elitspelare. Däremot arbetar vi för att öka antalet tävlingsspelare i klubben. Vi vill att samtliga spelare som deltar i klubbens verksamhet ska utvecklas så bra att de lär sig hela tennisspelet inklusive matchmomenten. Därför är vi en flitig tävlingsarrangör. Vi arrangerar allt ifrån interna klubbtävlingar där alla kan delta till mästerskapstävlingar  där klubbens bästa spelare får chansen att visa upp sig på hemmaplan.

 

Vi känner att vi i dag har en komplett organisation där såväl tränare, administrativ personal som förtroendevalda arbetar med att utveckla och ständigt förbättra verksamheten i klubben. Trots detta är det viktigt att du som medlem är beredd att delta aktivt i klubbarbetet framförallt inom den verksamhet som du deltar i. Det skapar delaktighet, bättre klubbkänsla och högre kvalitet i allt det vi gör tillsammans. 

 

Återigen, varmt välkommen till Brottkärrs Tennisförening!

 

 

Tränare:

Oscar Sallmén 

Petter Milleding (ansvar vuxenträning samt tävlingsgruppen juniorer)

 

Timtränare:

Torbjörn Nyberg

Selma Morichetto

Clara Jakobsson

Anton Jannerberg

Hampus Larsson

Siri Brun

Vincent Rosbecker

Joel Bülow

Olivia Forsling

Fabian Steffensson

Tim Bakkenes

Fredrik Eriksson

Linnéa Eriksson

Oskar Sahlback

Axel Hellkvist

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 27 FEB 2018 17:49

Adressinformation:

Brottkärrs TF

Brottkärrs Tennisväg 9

436 58 Hovås

E-Post: This is a mailto link

Instagram: @brottkarrstennis

 

Bankgiro: 5676-2701

 

Swish nr: 1234218798

Postadress:
Brottkärrs TF - Tennis
Brottkärrs Tennisväg 9
43658 Hovås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@brottkarrs-tenn...

Se all info