Hoppa till sidans innehåll
Foto: Picasa

Träningsändringar pga. Corona

28 MAR 2020 17:17
Seniorträning inställd. Måndag och onsdag utomhusträning. Tisdag och fredag öppen tid för träning.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2020 17:17

På grund av rådande situation med Coronaviruset väljer vi att göra förändringar vad gäller träningarna i Roddens Hus.

Seniorträningar

Seniorträningen på måndagar ställs in tills vidare, även Qi-Gongen på onsdagar är inställd tills vidare. Detta då Folkhäslomyndigheten gett denna rekommendation: "Personer över 70 år ska inte delta i gruppaktiviteter inomhus."  När vi väljer att starta igång dessa träningar igen beror på hur situationen utvecklar sig och nya rekommendationer. När det blivit lite varmare utomhus kanske vi kan köra igång dessa träningar igen men då utomhus om intresse finns. 

Övriga träningar

Vad gäller de vanliga träningarna så väljer vi även där att göra förändringar. Folkhälsomyndigheten har gett rekommendationen: "Idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas för att minska risken för spridning av covid-19. Träning utomhus är att föredra." 
Av den anledningen så väljer vi att ändra upplägget då vi på inomhusträningarna är ganska många på en relativt liten yta. Senaste tiden har också deltagarantalet på inomhusträningarna sjunkit markant. 

Träningen på måndagar och onsdag klockan 19.00 ersätts med utomhusträning måndagar och onsdagar klockan 18.30. Vi är ute oavsett väder så ta kläder efter väder. För er som kan/vill springa kommer det även bli lite korta löpsträckor i passen ibland. Vi kör träningarna kl. 18.30 under några veckor framöver för att hinna klart innan det börjar mörkna. Rekommenderar alla att ha handskar för att minska ev. smittspridning. Genom att köra träningen utomhus kan vi hålla större avstånd till varandra och genom att ha handskar kan man använda vikter och annan utrustning men skydda sig från ev. smittspridning på ett bättre sätt. Vi kommer använda trx-band etc.

Träningen på tisdagar och fredagar kl. 18.00 ersätts med öppet för egen träning. Då får alla som betalat träningsavgiften komma till lokalen och träna på egen hand. Genom att göra på detta sättet kommer det bli att vi sprider ut oss lite mer och inte delar vikter etc. mellan oss på samma sätt som på vanliga inomhusträningarna. Givetvis finns roddmaskiner, cyklar och all utrustning vi använder i vanliga fall tillgänlig och det kommer också finnas några förberedda pass man kan köra på egen hand. Även måndag och onsdag finns möjlighet att ro eller cykla inomhus under tiden som utepasset pågår. Utrustningen i form av vikter etc. är då i första hand till för utomhusträningen. 

Tider som gäller framöver:

  • Måndagar: Träning utomhus kl. 18.30
  • Tisdagar: Öppet för egen träning kl. 17.45-19.30
  • Onsdagar: Träning utomhus kl. 18.30
  • Fredagar: Öppet för egen träning kl. 17.45-19.30

Ber er stanna hemma vid sjukdom eller symptom och hålla en god handhygien!

Skribent: Lovisa Niss

 ITSD_www

agnas_ark

Ange alt-text här.

Weda.Logo

Ange alt-text här.

 

 

Material till hemsidan mailas till This is a mailto link

 

 

 

leksandsrundan_tagline_bike_190x258px

Postadress:
Brudpiga RK - Rodd
Mats Niss, Västanvik, Skarpholsvägen 11
79392 Leksand

Kontakt:
Tel: 024713846
E-post: This is a mailto link

Se all info