Hoppa till sidans innehåll

Hur går en roddmaskintävling till?


Upp till 8 personer ror i varje heat. Roddmaskinerna står uppställda på en rad och mellan maskinerna står tv-skärmar så man själv kan se hur man ligger till jämfört med de andra roddarna i sitt heat. Bakom roddmaskinerna finns en storbildsskärm där publiken kan följa loppet. Varje roddare föreställer en båt på en roddbana och det är lätt för publiken att se ställningen i loppet, vilket gör det hela väldigt publikvänligt.

Bakom varje roddare sitter en funktionär som kontrollerar att tiden stämmer. Om man vill får man ha en person bakom sig som hejar på och coachar under loppet.

I SM-klasserna för singel kommer det bli försöksheat där de 8 bästa tiderna går vidare till en final (vid fler än 8 deltagare i varje klass). I övriga klasser ror varje roddare ett lopp där vinnaren koras på tid.

Distansen är 2000 m men för motionärer finns även möjlighet att ro 1000 m. Junior C (13-14 år) ror 500 m och junior B (15-16 år) ror 1000 m.

På söndagen finns möjlighet att tävla i dubbel och fyra. Då kopplas två eller fyra maskiner samman och man tävlar som ett lag.

Det kommer finnas fler roddmaskiner tillgängliga för uppvärmning och avrodd.

Roddmaskin 2008 (9)

 

sm

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:30 Skribent: Lovisa Niss

Postadress:
Brudpiga RK - Rodd
Mats Niss, Västanvik, Skarpholsvägen 11
79392 Leksand

Kontakt:
Tel: 024713846
E-post: This is a mailto link

Se all info