Hoppa till sidans innehåll

Om Lassi


Lassi Karonen värvades till kyrkbåtslaget i början av 90-talet av Lassi bror Antti. Lassi kommer från en idrottsintresserad familj men under gymnasietiden i Borlänge tog andra intressen än idrott över. I och med att Lassi började träna kyrkbåt blev han mer och mer intresserad att träna. Han började springa, cykla och åka skidor I kyrkbåten hade han svårt att platsa de första åren. När han blev uttagen till sin första tävling hade herrlaget vunnit 23 raka tävlingar. Med Lassi i båten i Sollerön blev det förlust !!

Året efter var han ordinarie i båten på stroke 5 och det har han varit sedan dess.

Utriggarrodd prövade han på första gången i en scullerfyra tillsammans med sina 3 bröder. Efter 1 km sjönk de i hård blåst och fick simma i land för att sedan springa i strumplästen 4 km tillbaks till båthuset.

 

När Lassi flyttade till Uppsala så kom han i kontakt med roddklubben där och provade på roddmaskin. Nästan på en gång var han i Svenska eliten. Han började i den vevan även att ro singelsculler på vatten. I sin första tävling så slog han runt. Ingen trodde väl riktigt det var möjligt att ta sig upp till den nivå i världseliten han är idag, mer än han själv.

 

Lassi har alltid varit populär bland klubbkompisarna i Brudpiga, han har alltid ställt upp och bjudit på sig själv. Han har alltid tyckt om att uppträda.

Alla gamla kompisar i kyrkbåtslaget har följt Lassis framgångar och glatt sig åt dem, ingen kunde nog tro att de hade en blivande olympier i båten i Sollerön.

Är med i das kvartetten och deltog aktivt i midsommarskandalen.

 


Lassi tillsammans med sin tränare Pliggen. SM-guld i dubbel 2008

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:35 Skribent: Lovisa Niss

 ITSD_www

agnas_ark

Ange alt-text här.

Weda.Logo

Ange alt-text här.

 

 

Material till hemsidan mailas till This is a mailto link

 

 

 

leksandsrundan_tagline_bike_190x258px

Postadress:
Brudpiga RK - Rodd
Mats Niss, Västanvik Skarpholsvägen 11
79392 Leksand

Kontakt:
Tel: 0706206986
E-post: This is a mailto link

Se all info